Parasız, nitelikli ve sağlıklı bir su hakkı için mücadele eden örgütler, hazırladıkları Su ve Yaşam Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı. Ankara Tabip Odası...

Parasız, nitelikli ve sağlıklı bir su hakkı için mücadele eden örgütler, hazırladıkları Su ve Yaşam Raporu'nu kamuoyuyla paylaştı. Ankara Tabip Odası, ASKİ-Sukader, Çevre Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Jeoloji Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, Tüketici Hakları Derneği ve Ziraat Mühendisleri Odası, Halkevleri tarafından hazırlanan "Su ve Yaşam Raporu", Jeoloji Mühendisleri Odası'nda düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.
Sendika. org'un haberine göre; kurumlar adına açıklamayı Ankara Tabip Odası'ndan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Dilek Aslan okudu. Çocukluk döneminde 1 milyon 400 bin, sıtmaya bağlı 500 bin, malnütrisyona bağlı 860 bin, boğulma nedenli 280 bin ölümün önlenebilmesinin mümkün olduğunu dile getiren Aslan, suyun metalaştırılmasının sağlık, sosyal, ekonomik, politik ve kültürel yönlerden sorunlar içerdiğini ifade etti.
Dünyadan ve Türkiye'den veriler sunan Aslan, raporlarında "varlık" olarak suyun tarihsel süreçteki yerini, günümüzdeki anlamını, sağlık ile ilişkisini öne çıkarak koşul ve durumlarını, sağlık açısından risklerini, hukuksal düzenlemeleri, geleceğe dair öneri ve beklentileri birlikte değerlendirecek özet bir değerlendirme yapılmasının amaçlandığını belirtti.