Bornova’da faaliyet gösteren Kırık Kalpler Dükkânı adlı restoranın işletmecisi, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından, işletmeye 30 gün kapatma cezası verildi.

Suç duyurusu yaptı ceza geldi: İşletmeye 30 gün kapatma cezası
Fotoğraf: BirGün

Gonca YILDIZ

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Kırık Kalpler Dükkânı isimli restoranın işletmecisi Celal Biter, 4 Nisan günü İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulundu. Suç duyurusunun ardından, işletmeye İzmir Valiliği tarafından 30 gün süreli kapatma cezası verilirken, işyerinin mühürlendiği öğrenildi.

İşletmeye İzmir Valiliği imzalı olarak, “İl sınırları içinde huzur ve güvenliği, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyetin kamu esenliğinin sağlanması” gerekçeleriyle tebligat gönderildi.

Bayraklı Kaymakamlığı’nın hazırladığı tebligatta, “Faaliyet gösteren Kırık Kalpler Dükkânı tabela isimli iş yerinde 2 Nisan 2023 günü saat 22.45 sıralarında iş yeri sahibi Celal Biter ve iş yerinde müşteri olarak bulunan Olgun Soydan isimli şahıs bina sakini Hasan Ayvalı isimli şahsı tehdit ve hakaret etmesi nedeniyle adli tahkikata başlanmıştır. Bahse konu iş yerinde 1 Şubat 2023 günü saat 00.20 sıralarında yapılan rutin kontrolde iş yerinde çalışan 2 çalışanın 1774 Sayılı Kanun Kapsamında bildirimleri yapılmadığı için gerekli idari para cezası uygulanmıştır. 5442 sayılı Kanun'un 11'inci maddesinin (C) fırkası 'İl sınırları içinde huzur ve güvenliği, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyetin kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gerekli karar ve tedbirleri alır' hükmü amirdir” ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

İzmir’in Bornova ilçesinde hizmet veren Kırık Kalpler Dükkânı işletmecisi Celal Biter, örgüt kurma, ticareti engelleme, nüfuz ve yetkiyi kötüye kullanma ve görevi kötüye kullanma suçlarından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulundu. Suç duyurusunda; İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AKP MKYK üyesi ve AKP Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı ve Hasan Ayvalı isimleri de yer aldı.

İşletmeci Celal Biter, “Hasan Ayvalı 2 Nisan tarihinde Kırık Kalpler Dükkânı isimli lokantaya gelerek kadın müşterilere hakaret ve küfür etti, işyerini kapattıracağını söyleyerek polis çağırdı. Hasan Ayvalı daha önce de pek çok kez asılsız ihbarda bulunup kolluk güçlerini çağırarak iş yeri faaliyetlerini engelleyecek denetimlerde bulunmalarına sebep oldu. 3 Nisan günü ise 4 polis sivil olarak gelip işlem yapmaya başladı. Gelen memurlar kimlik göstermediler ve polis olduklarını belirten bir yelek de giymiyorlardı. İşyerinde bulunan radyoyu bahane ederek 29 bin TL para cezası uyguladılar. Yaptığımız suç duyurusunda; görünüşte yetki kullanımı gibi olan bu olaylardan bir gün önce şüpheli AKP MYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı ve babası Hasan Ayvalı’nın söylediği söz ve davranışlar, kolluk güçlerinin hangi talimatla geldiklerine dair beyanları, kolluk güçlerinin polis olduklarına dair işaret taşımaksızın ve silahları görünür şekilde kalabalık olarak işyerine girmeleri ve kapalı olan radyoyu bahane ederek haksız ve fahiş ceza uygulamaları birlikte düşünüldüğünde tüm şüphelilerin aynı amaçla birlikte hareket ettikleri anlaşılmaktadır” dedi.