Organize suç örgütü lideri Galip Öztürk’ün fotoğrafını çektiği, görüntüsü aynaya yansıyınca ortaya çıkan Samsun Adalet Komisyonu eski Başkanı Kemal Alver, HSK tarafından görevden alınınca Metro Holding’de işe başladı. Bu ilişkileri ortaya çıkaran gazeteci Berat Gonca ise, mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Suç örgütü lideri Galip Öztürk'ün ‘fotoğrafçısı’ hakimi ortaya çıkaran gazeteciye ceza!

Samsun Adalet Komisyonu eski Başkanı Kemal Alver’in firari suç örgütü lideri Galip Öztürk ile görüşerek fotoğrafını çektiğini ortaya çıkaran gazeteci Berat Gonca, Alver’in açtığı dava sonucu tazminat ödemeye mahkum edildi.

Dönemin Samsun Adalet Komisyonu Başkanı olan Hakim Kemal Alver, firari suç örgütü lideri Galip Öztürk’ü kaçak olduğu Gürcistan’da ziyaret etmişti. Ziyaret sırasında hatıra fotoğrafını çekme görevi ise Hakim Alver’e düşmüştü. Fotoğrafı çeken Alver, farkında olmadan karşıdaki aynaya yansımış, Öztürk bu fotoğrafı sosyal medyasında paylaşınca Samsun’da yayın yapan Samsun Etik Haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ekran görüntüsünü alarak ve fotoğrafta aynaya yansıyan kişinin Hakim Alver olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Haber daha sonra ulusal medyaya da yansıdı ve hakim Alver Hakim ve Savcılar Kurulu tarafından görevden alındı. Hakimin görevden alınması ulusal basının neredeyse tamamı tarafından haberleştirildi. Bunun üzerine Alver, olayı ortaya çıkaran Berat Gonca’ya dava açtı.

Samsun Etik Haber'de yer alan habere göre, önceki gün görülen davada Samsun 5. Asliye Mahkemesi, Samsun Etik Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca’ya 8 bin 320 lira ceza verdi.

HAKİM ALVER METRO’DA İŞE BAŞLADI

Açığa alınarak hakkında soruşturma başlatılan Alver, emekli olarak Samsun Barosu'nda avukatlığa döndü. Ardından da Galip Öztürk'ün onursal başkanı olduğu ve kızlarının yönettiği Metro Holding'de işe başladığı aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Galip Öztürk'ün tutuklu yargılandığı Gürcistan'da duruşmasının olduğu gün Alver, Metro Holding çalışanlarıyla Gürcistan'dan fotoğraf yayınladı.

GONCA: ‘BU CEZA TÜM BASINA VERİLMİŞTİR’

Aldığı ceza ile ilgili açıklama yapan Berat Gonca, "Verilen ceza tarafıma değil gazetecilik mesleğine verilen bir cezadır. Yapılan haber doğru çıkmış ve HSK tarafından Kemal Alver görevden alınmıştır. Biz de haberin devamlılığı açısından HSK tarafından görevden alınma olayını da haberleştirdik. Alver yayından kaldırılan haberin tekrar gündeme getirildiği gerekçesiyle hakkımızda suç duyurusunda bulunmuş ve neticede tarafımıza söz konusu mahkeme tarafından 8 bin 320 TL para cezası verilmiştir. Anlaşılıyor ki, bu sansür yasası yürürlükte olsaydı tarafımızı tutuklu yargılayacaklardı" dedi.