Sudan’da bazı silahlı gruplar, eski rejimin kalıntıları ve darbeye karşı kitlesel eylemlerin sürdüğü ordunun genel karargâhı önünde protestoculara saldırdı. Saldırıda en az 1 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi. Muhalif Sudan Doktorlar Komitesi, saldırganların sivil silahlı ve sopalı kişiler olduğunu açıkladı. Muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG), saldırının arkasında eski rejime bağlı […]

Sudan’daki protestolara saldırı

Sudan’da bazı silahlı gruplar, eski rejimin kalıntıları ve darbeye karşı kitlesel eylemlerin sürdüğü ordunun genel karargâhı önünde protestoculara saldırdı. Saldırıda en az 1 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Muhalif Sudan Doktorlar Komitesi, saldırganların sivil silahlı ve sopalı kişiler olduğunu açıkladı. Muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG), saldırının arkasında eski rejime bağlı istihbarat birimlerinin ve milis grupların olduğunu ifade etti. Sudan’da Ömer Beşir yanlısı sivil gruplar protestoculara saldırılarda bulunmuştu.

Öte yandan, Ordu karargâhı önündeki eylemler devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki, ülkenin en işlek caddelerinden Nil Caddesi protestocular tarafından barikatlarla trafiğe kapatıldı. Halkı eylemcilere destek için ordu karargâhı önünde toplanmaya ve ülke genelinde barışçıl tepkiler vermeye çağıran ÖDBG, ordudan görevini yerine getirmesini ve protestocuları korumasını istedi.

SUUDİLERDEN DARBECİLERE ‘İSLAM ZİRVESİ’ DAVETİ

Öte yandan Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el Burhan’ı Mekke’de düzenlenecek 14. Dönem İslam Zirvesi’ne davet etti. Suudi Arabistan darbe yönetimini tanıyan ilk ülkelerden biri olmuştu.