Dink davasında sorgusu yapılan Mülkiye Başmüfettişi Yıldız'ın sözleri dikkat çekti. Yıldız, Albay Öz ve Binbaşı Yıldız'a açılan davanın o dönem jandarmada yumruklu kavgaya neden olduğunu iddia etti

Şükrü Yıldız: Jandarma’da  yumruklu kavga çıktı

BirGün gazetesi yazarı ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davada çapraz sorgusu yapılan Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız'ın iddiası dikkat çekti. Yıldız, Albay Ali Öz ve Binbaşı Metin Yıldız'a açılan davanın o dönem jandarmada yumruklu kavgaya neden olduğunu iddia etti.

Belge akışı kapatılmış
Yıldız'a Trabzon jandarma görevlileri ile ilgili hazırlanan raporda gereğinin savcılıkça yapılmasının belirtildiği anımsatılarak, İstanbul'la ilgili raporda neden böyle bir ifade olmadığı soruldu. Yıldız da iki raporun farklı raporlar olduğunu savunarak, "Jandarmada raporunda 2 tane de jandarma müfettişinin imzası var. Her cümle ve kelime üzerinde ayrılığa düştük. Yazdığım her cümle bozuldu. Jandarma raporu kaç defa yazıldı ve bozuldu bilmiyorum. Sadece benim görüşümü yansıtmıyor. Ben jandarmanın bu işe dahil olduğundan emindim. Ama onlar kesinlikle böyle düşünmüyorlardı. Jandarma evrak akışını kapatmıştı. Bu şartlar altında ortaya çıkmış bir rapordur" diye konuştu.

Acil görevlendirme
Yıldız, Dink Davası avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu'nun "Dink cinayetiyle ilgili görevlendirilmenizde özel bir baskınız oldu mu" sorusuna "Acil bir görevlendirme oldu bu. Mehmet Ali beyle çabucak hareket etmek durumundaydık hatta havalimanında buluştuk. Benden önce başka bir müfettişe teklif edilmiş. O da Ankara'da olmadığını söyleyince bana söylemişler" diye yanıt verdi.

İlk araştırma raporunda neden Celalettin Cerrah ve Ahmet İlhan Güler'e yönelik ön inceleme raporu düzenlediği sorusu yöneltilen Yıldız, bu raporun ilk raporları olduğunu aktararak, "Sadece İstanbul'la ilgili bir ön inceleme talep eden bir rapordur. Burada Dink'in hayatına yönelik somut bir tehlike söz konusudur. Somut önlemlerle korunması gerekir. Devletin de yükümlülüğüdür bu. Burada İstanbul İstihbarat Şube'den talep gerekir Koruma veya TEM Şube Müdürlüğü'ne. Burada yetki ve sorumluluk Ahmet İlhan Güler'dedir. Cerrah'ın da Emniyet müdürü olması nedeniyle genel bir sorumluluğu var. Çabucak yargı merciine gelmesi için Cerrah ve Güler'i seçtim. Oraya geçtikten sonra ilaveler veya çıkarmalar yapılabilir" dedi.