Şule Çet'in ölümüyle ilgili iki sanık için müebbet hapis istemi

Ankara’da cinsel saldırıyla uğradıktan sonra intihar ettiği süsü verilerek öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada, iki sanık için "cinayet", "ırza geçme" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ceza istendi.

Şule Çet'in ölümüyle ilgili şüpheliler Berk Akand ve Çağatay Aksu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istendi.

SAVCI 'CİNSEL SALDIRI VE CİNAYET' DEDİ

Savcılık iddianamede; ifadeler, raporlar, tanık ifadeleri, telefon incelemeleri sonrası Şule Çet'in cinsel saldırıya maruz kaldığı ve plazanın 20'nci katından atılarak öldürüldüğü sonucuna varıldığını kaydetti. Olaydan hemen sonra 'intihar' diye başlatılan soruşturma, 'cinsel saldırı ve cinayet' soruşturmasına dönüşerek, hazırlanan iddianamede şüpheliler Çağatay A.ve Berk A.'nın 'kasten öldürme' 'cinsel saldırı' ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu ve 39 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.