Sedat Peker’in iddialarıyla ismi tartışılan kişilerden biri olan Süleyman Özışık'ın OHAL komisyonlarına ilişkin sözleri ortaya çıktı. Yayında Özışık, “Süleyman Soylu'ya masum olduğuna inandığım binlerce insanın dosyasını götürdüm, görevlerine iade edildiler” diyor.

Süleyman Özışık: Binlerce insanın dosyasını Soylu’ya götürdüm, görevlerine iade edildiler

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Süleyman Özışık’ın 18 Haziran 2020’deki bir yayında FETÖ nedeniyle görevlerinden alınan kişilerin göreve iade süreciyle ilgili sarf ettiği sözler ortaya çıktı.

Özışık yayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 'masum olduğuna inandığı' binlerce kişinin dosyasını götürdüğünü söylüyor ve “Dedim ki; bu insanlar eğer masum çıkmazsa hesabını benden sorun. Araştırmalar yapıldı. Hepsinin bir iftiraya kurban gittiği ortaya çıktı. Hepsi görevlerine iade edildi" diye konuşuyor. Özışık şunları dile getiriyor:

“Dışarıdaki suçlu bir şekilde yakalanır ama içerideki masumun kul hakkını kimse ödeyemez. Ben gerek Süleyman Soylu’ya, gerek OHAL işlemleri komisyonuna, gerek diğer mercilere masum olduğuna inandığım binlerce insanın dosyasını götürdüm. Dedim ki ‘Bu insanlar eğer masum çıkmazsa hesabını benden sorun’. Araştırmalar yapıldı, hepsinin bir iftiraya kurban gittiği ortaya çıktı ve hepsi görevlerine iade edildi.”