İçişleri Bakanı Soylu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun muhalif olan Suriyeliler ve Suriye yönetimi arasında barışın olması gerektiğine ilişkin açıklamaları üzerine sokağa çıkan ve Türk bayrağı yakan göstericilerin yakalandığını söyledi.

Süleyman Soylu: Azez'de Türk bayrağını yakma girişiminde bulunan 2 kişi yakalandı
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi de söyledik" açıklaması üzerine açıklamaya tepki gösteren ve protesto gösterisinde Türk bayrağı yakan Suriyeli muhaliflerin yakalandığını açıkladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Soylu, "Türk bayrağını yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H'nin yakalandı” dedi.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçtiğimiz gün Fırat Kalkanı Harekat bölgesi Azez'de tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H, emniyet istihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta'nın ortak operasyonu ile yakalandı" ifadelerini kullandı.

Soylu, diğer göstericilerle ilgili tespit ve yakalama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı'nın son gününde yaptığı konuşmada, Suriye'deki gelişmelere ilişkin, "Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi de söyledik" ifadelerini kullanmıştı. Çavuşoğlu'nun açıklamalarının ardından Suriyeli muhalifler, Azez'de sokağa çıkmış, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı görülen gösteride Türk bayrağı yakılmıştı.