MHP Balıkesir İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhur İttifakı'nı iktidar ittifakı ve Türkiye’yi yönetme ittifakı olarak görenlerin yanılgı içinde diye konuştu. Soylu, şöyle devam etti: "Cumhur İttifakı bir değerler ittifakıdır."

Süleyman Soylu: Cumhur İttifakı'nı iktidar ittifakı olarak görenler yanılgı içinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhur İttifakı'nı iktidar ittifakı ve Türkiye’yi yönetme ittifakı olarak görenlerin yanılgı içinde" dedi. “Cumhur İttifakı bir değerler ittifakıdır” diye konuşan Soylu, "Cumhur İttifakı sadece olmakla kalmayıp geleceğe bırakılabilecek büyük mirası hazırlamaktadır" iddiasında bulundu.

Soylu, şunları söyledi:

“Bu ülkenin yıllarca çektiklerinin, bu ülkeye yıllarca çektirenlerin ve bu ülkeye yıllarca hürriyetimizi, bağımsızlığımızı, büyük ve güçlü Türkiye’nin yürüyüşünü fazla görenlere karşı, bu ülkenin tüm değerleriyle nasıl ayakta olduğunu, nasıl birlik içinde olduğunun tercüme-i halidir, bir hal tercümesidir Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı sadece olmakla kalmayıp geleceğe bırakılabilecek büyük mirası hazırlamaktadır.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Soylu, burada yaptığı konuşmada, değerlendirmelerde bulundu.

ÜLKENİN ÜZERİNDE TEK BİR VESAYET KALDI

Ülkenin üzerinde tek bir vesayet kaldığını ve bunun da ekonomik vesayet olduğunu söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Onu da Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Doktor Devlet Bahçeli Bey’in bilgeliğinde, Cumhur İttifakı’nın gücüyle ve inanıyorum ki hükümetimizin ortaya koymuş olduğu iradeyle birlikte yırtıp atacağız."

AA