İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e sosyal medya paylaşımı nedeniyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Özel, yaptığı açıklamada, "Bizleri susturacağını zannediyor. Hakettiğinden bir kelime eksiğini söylersek senden beter olalım!" dedi.

Süleyman Soylu'dan CHP'li Özgür Özel'e 1 milyon TL'lik tazminat davası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Bakan Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca, yaptığı açıklamada, sosyal medya paylaşımıyla Özel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Kızılca, Özel hakkında, "hukuksal temelden, siyaset ahlakından ve edebinden yoksun" dediği paylaşımı nedeniyle 1 milyon liralık manevi tazminata hükmedilmesi, kınanma ve manevi tazminat kararının en yüksek tirajlı 5 gazetede yayınlanması talebiyle manevi tazminat davası açıldığını ifade etti.

CHP'li Özel ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milletvekillerine "şerefsiz", Genel Başkanımıza "yalancı" diyen Suçişleri Bakanı kendisine cevaben "yalancı" ve "sahtekar" dediğim için 1 Milyon TL’lik tazminat davası açmış. Bizleri susturacağını zannediyor. Hakettiğinden bir kelime eksiğini söylersek senden beter olalım!" ifadelerini kullandı.