Halkın Kurtuluş Partisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında "Örgütlü Suça Yardım Etme” ve “İntihara Yönlendirme” suçlarını işlediği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde bir video yayımlayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker çeşitli iddialar gündeme getirmişti. Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hayatının bir noktasında benimle temasın var ve bu ispatlanırsa Aziz milletimizin gözü önünde idam dâhil her türlü cezaya, aşağılanmaya razıyım” demişti.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları iddialar üzerine harekete geçerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “Örgütlü Suça Yardım Etme” ve “İntihara Yönlendirme” suçlarını işlediği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede, Sedat Peker’in dördüncü ve beşinci konuşmasında Süleyman Soylu hakkında suç unsuru taşıyan önemli olayları aktardığı bahsedilerek, “Söz konusu videolardaki konuşmalarda; Şüpheli Süleyman Soylu’nun kendisiyle siyasi konularda işbirliği yaptığını yurt dışına çıkmadan önce hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili bilgi verdiğini ve kendisine devlet koruma görevlisi verilmesini sağladığını söylemiştir” denildi.

Dilekçede, Sedat Peker’in dünkü videosunda kendisine verilen korumalarla ilgili, “Benim polis koruma kararım normal değil. Biliyorsunuz değil mi? Ben devlet büyükleri gibi yurt dışına giderken de koruma polisleri benimle geliyordu. Yurt dışında gezerken, “Yani ayrıcalıklıydım daha farklı ayrıcalıklarım da vardı benim” sözlerini hatırlattı.

Dilekçede, Sedat Peker’e İstanbul İl Koruma Komisyonu tarafından yakın koruma polisi görevlendirme yapıldığı belirtilerek, “Şüphelinin karıştığı bir suç ilişkisi olduğu açıklamalardan ve gösterilen tanık ve belgelerden anlaşılmaktadır. Şüphelinin suç örgütü yöneticisi kişiyle bağlantılarının bulunduğu, bu şahsa yakın koruma tahsis edildiği, yürütülen soruşturmayla ilgili bilgi aktarıldığı görülmektedir” denildi.

Dilekçede, Süleyman Soylu hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılması talep edildi.