Trabzon’un Of ilçesinde silahlı kavgada öldürülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez toprağa verildi. Erdoğan ile İran'a giden Soylu'nun yer almadığı cenazeye Trabzon Valisi ve Belediye Başkanı’nın yanı sıra Rize Valisi de katıldı. Dönmez’i öldüren Fatih Ulusoy ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Süleyman Soylu’nun öldürülen kuzeni toprağa verildi

Trabzon'un Of ilçesinde dün yaşanan tartışma sonrasında silahla vurularak öldürülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Sefa Dönmez için bugün cenaze töreni düzenlendi.

İHA’nın aktardığına göre Of ilçe merkezindeki Çarşıbaşı Camii’nde ikindi namazı sonrasındaki törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Rize Valisi Kemal Çeber, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Dönmez'in yakınları ile AKP’liler katıldı. Cenaze namazı sonrasında Dönmez’in cenazesi, Kiraz Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün İran’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, törende yer almadı.

18 Temmuz günü saat 19.00 sıralarında Of ilçesinde Atatürk Bulvarı üzerinde Fatih Ulusoy (53) ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kuzeni Sefa Dönmez (60) arasında daha önce mahkemelik de oldukları 'balıkçı damı' meselesi nedeniyle tartışma yaşanmıştı.

Süleyman Soylu'nun kuzeni Sefa Dönmez.Süleyman Soylu'nun kuzeni Sefa Dönmez.

Çıkan tartışmada Fatih Ulusoy, Dönmez’in kendisine tokat atması üzerine sinirlenerek silahını alıp gelip arkasından 5 el ateş etti. Dönmez vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralı olarak kaldırıldığı Of Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olaydan sonra gözaltına alınan Fatih Ulusoy bugün çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.