İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı olan ve Sedat Peker'in hakkında 1,6 milyon arabaya sahip olduğunu iddia ettiği Ali Faik Hacıoğlu, organize suç örgütü lideriyle ilgili eski paylaşımını sildi.

Süleyman Soylu'nun tartışılan danışmanı, Sedat Peker'le ilgili eski paylaşımını sildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Ali Faik Hacıoğlu, Facebook hesabında Sedat Peker'le ilgili eski paylaşımını sildi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçtiğimiz hafta sonu yayınladığı videoda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte akrabası Sadık Soylu ve danışmanı Ali Faik Hacıoğlu'nu hedef aldı.

Peker, Hacıoğlu'nun danışman maaşı ile kazanılamayacak bir serveti olduğunu iddia etti. Hacıoğlu, iddialara cevap verirken, Sedat Peker'e övgüler düzdüğü 2015 yılına dair paylaşımını sildi. Söz konusu paylaşımda Hacıoğlu, Sedat Peker'in AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdüğü sözlerini ve bozkurt işareti yaptığı fotoğrafını paylaşmıştı.

suleyman-soylu-nun-tartisilan-danismani-peker-paylasimini-sildi-877156-1.

BORÇLA ALDIM

Sedat Peker'in hakkında 1,6 milyon liralık arabası ve 5 milyon liralık evi olduğunu iddia ettiği Hacıoğlu, iddialara yanıt vermişti. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Hacıoğlu, arabanın 877 bin lira olduğunu ve borçla aldığını söylerken, borcunu ödemek için de satışa çıkardığını öne sürmüştü.

Hacıoğlu'nun, 2015 yılında Sedat Peker'in Erdoğan'a destek verdiği konuşmasını sosyal medyadan paylaştığı ortaya çıktı. Hacıoğlu, açıklamasının ardından paylaşımı da kaldırdı.

KPSS'SİZ MÜŞAVİRLİK

Ali Faik Hacıoğlu ile ilgili daha önce torpille bakanlık müşavirliğine atandığı iddia edilmişti. Sözcü'den Saygı Öztürk, köşe yazısında Hacıosmanoğlu'nun da dahil olduğu parti teşkilat üyelerinin Soylu'nun torpili ile sınavsız şekilde bakanlık müşavirliklerine getiridiğini yazmıştı.