Seçimlerin ardından ilk ziyaretini partisinin Esenler İlçe Başkanlığı'na gerçekleştiren İçişleri Bakanı Soylu, seçimlere ilişkin yaptığı ilk değerlendirmesinde 14 Mayıs'ta ortaya çıkan tablo ile seçmenin dünya ülkelerine "Siz kendi işinize bakın" mesajı verdiğini iddia etti. Soylu, seçimlerde 321 olayın yaşandığını aktardı.

Süleyman Soylu, seçimlerin ardından ilk kez konuştu
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi sürecinde ülke genelinde seçimlerle ilgili 321 olayın yaşandığını söyledi.

Kesin olmayan sonuçlara göre AKP'den İstanbul milletvekili seçilen Soylu, partisinin Esenler İlçe Başkanlığı'nda seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Soylu, ilk turda sonuç çıkmayan seçimlere ilişkin Türkiye'nin 14 Mayıs'ta ortaya çıkan tablo ile dünya ülkelerine, "Bizim işimize karışmayın. Biz, demokrasi ve hukuku en üst seviyede uygulayan ülkeyiz. Siz kendi işinize, kendi hesabınıza bakın" mesajını verdiğini savundu

Seçim sırasında meydan gelen olaylarla ilgili bilgi veren Soylu, "Geçen seçimlerde toplam 356 seçim olayı yaşandı, bütün seçim olayı. Bu seçimlerde 321 seçim olayı yaşandı. Yani bütün Türkiye'de daha az olaylı, daha sakin ve mutedil bir seçim geçti. Bu vesileyle de tüm siyasi organlara, milletimize, özellikle güvenlik güçlerimize teşekkür ederim" dedi.

Soylu, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı seçimi için de çalışmaya devam edeceklerine vurgu yaptı.