CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın kendisini hedef alan konuşmasının TSK’nin komuta kademesi tarafından alkışlanmasına yönelik tepkisini ‘hakaret’ olarak niteledi, kendisi Kılıçdaroğlu hakkında hakaretamiz ifadeler kullandı.

Süleyman Soylu TSK’nin alkışından değil Kılıçdaroğlu’nun tepkisinden rahatsız oldu!
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erdoğan’ın kendisini hedef alan sözlerinin TSK’nin komuta kademesi tarafından alkışlanması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kullandığı "Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değil" ifadelerini 'hakaret' olarak nitelendirdi.

Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuşma gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun ifadelerine değinen Soylu, hem Kılıçdaroğlu hakkında, “Kişisel bir ruh sağlığı problemi var” dedi hem de Kılıçdaroğlu’nun TSK’ye hakaret ettiğini iddia etti.

Soylu, şöyle konuştu:

“Ana muhalefet partisi genel başkanının Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesine yaptığı hakaret hakikaten milletimizi incitmiştir, bizleri incitmiştir. Ve şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimize yapılan bu hakaret kabul edilemezdir. Ya kişisel bir ruh sağlığı problemi vardır ya da obüslerin ortaya koyduğu gelişmişlikten ve TSK’nın envanterine girmesinden kaynaklanan bir nevi hazımsızlığın sözlüğü vardır.

Bu kadar açık ve nettir. Bizim ordumuz şanlı bir ordudur. Ve bugün dünyanın dört bir yanında ay yıldızlı bayrağımızı tarihimizi bütün geleneklerimizi hem TSK’nın şanına, görev bilinci ve anlayışına, hem de Türk milletinin ahlak ve karakterine göre yürütmektedir. Onun için burada bu değerlendirmeleri kabul etmiyoruz. Yok sayıyoruz. Milletimizin sevgilisi olan TSK’ya yapılan bu değerlendirmeleri yapanların kendilerine aynen iade ediyoruz.”

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü Sakarya Tank Palet Fabrikası'ndaki Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Amerika'dan İngiltere'ye, oradan Almanya'ya kapı kapı dolaşarak benzin istasyonlarındaki afedersiniz restoranlarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler, törende bulunan TSK komuta kademesi tarafından alkışlanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da önceki gün, Erdoğan’ın sözlerinin askerler tarafından alkışlanmasını sert sözlerle eleştirmişti. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, "Dün beni siyasal olarak eleştirirken askerlere kendisini alkışlatır oldu. Askerlerin alkışlaması inanın şahsen hiç umurumda değil ama devlet açısında büyük bir çürümüşlüğün göstergedir. Askerin beni alkışlamasını asla istemem böyle bir niyetim de yoktur. Ama yalan dolan söyleyeni eğer bir asker alkışlıyorsa devletin çürüdüğünü orada görüyoruz. Etrafınıza, siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsanız, elinizde bol yıldızlı bol apoletli orta doğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol bol apoletli orta doğu askerleri savaşlardan cephelerden kaçtılar. Kariyerist kafadan asla ama asla hayır gelmez. Onun için komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir. Siyaset askerin işi değildir, herkes haddini bilecek. Siyaset mi yapmak istiyorlar, çıkarsınlar o kutsal üniformayı hizalansınlar Erdoğan’ın yanına. Perinçek’e de takılsınlar. Erdoğan artık o dünyaların adamı. Beraber olsunlar" ifadelerini kullanmıştı.