İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eşi, kızı ve kendisinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Soylu, "Düne kadar evde sürdürdüğümüz tedavi doktorlarımızın tavsiyesi ile hastane ortamına nakledilmiştir" dedi. Koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, "Hafif semptomlarla geçirdiğim koronavirüs tedavisinde son aşamaya geldim" dedi.

Süleyman Soylu ve İbrahim Kalın koronavirüse yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eşi, kızı ve kendisinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını, tedavilerine hastanede devam edildiğini bildirdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü kendimizi iyi hissetmeyince tekrardan yaptırdığımız test; eşim, kızım ve bende pozitif çıktı" dedi.

"Düne kadar evde sürdürdüğümüz tedavi doktorlarımızın tavsiyesi ile hastane ortamına nakledilmiştir" diyen Soylu, "Şükürler olsun, şimdi biraz daha iyiyiz. Bu vesile ile tüm hastalara ve İzmir depreminde yaralananlara acil şifalar, depremde hayatını kaybeden İzmirli hemşehrilerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

KALIN: TEDAVİDE SON AŞAMAYA GELDİM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kalın, "Hafif semptomlarla geçirdiğim koronavirüs tedavisinde son aşamaya geldim. Şu anda gayet iyiyim hamdolsun. Arayan, soran, mesaj gönderen, dua eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Odatv, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını ve iki ismin karantinada olduğunu söylemişti.

Odatv'nin haberinde, "Ankara'da aşırı derece artan Korona vakaları önce Soylu'nun Ailesi'ni ardından Süleyman Soylu'yu vurmuştu. Tedavi altına alınan Soylu bu nedenle kendisini karantinaya aldı. İzmir'e de gitmedi. Odatv'nin edindiği bilgiye göre Soylu, yakınlarına 'çok gitmek istiyorum ancak hastalığım nedeniyle gidemiyorum' dedi" ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca, "Ankara'da artan vakaların bir diğer mağduru da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın. Kalın'ın da Korona testinin pozitif çıkması sebebiyle karantinada olduğu öğrenildi" denildi.

Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi.

Saymaz'ın Sözcü'de yer alan haberinde, "Süleyman Soylu ve eşi Hamdiye Soylu’nun koronavirüse yakalandığı öğrenildi. Testi pozitif çıkan çiftin Ankara’da bir hastanede tedavi altında olduğu belirtildi" ifadelerini kullanıldı.