Antalya'da ‘güvenlik’ konulu bir toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hukuka atıf yaparak şaşırttı. Soylu, “Bizim yapmamız gereken toplumsal olaylara sert müdahale değil, müzakere odaklı yaklaşmaktır” dedi.

Süleyman Soylu: Yapmamız gereken toplumsal olaylara sert müdahale değil

Muhalefeti ve sokak protestolarını hedef alan sert açıklamalarıyla bilinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'da Güvenlik, Spor, Çevik Kuvvet ve Hazır Kuvvet Müdürlükleri Değerlendirme Toplantısı'nda hukuka atıf yaparak şaşırttı.

Bakan Soylu, Katar’ da düzenlenecek 2022 UEFA Kupası müsabakalarında Türk polisinin görev alacağını hatırlatarak şunları söyledi:

“Katar’da düzenlenecek olan 2022 UEFA Kupası müsabakalarında, 2022 yılı Kasım ve Aralık aylarında toplam 45 gün süre ile 3250 personelimiz geçici olarak görev yapacak. Dünyanın her yerinden katılımcıların olacağı bir müsabakada bizim arkadaşlarımızın güvenliği sağlıyor olması güvenlik konusundaki başarımızı kanıtlar niteliktedir. Aynı zamanda Türk güvenlik güçlerinin UEFA kupasında çalışacak olan Katarlı güvenlik güçlerine eğitimler vereceğiz.”

ANKA’nın aktardığı habere göre, “Bizim yapmamız gereken toplumsal olaylara sert müdahale değil müzakere odaklı yaklaşmaktır” diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ KANUNDUR”

“En büyük gücümüz kanundur. EGM ve kolluk kuvvetlerinde çalışan ya da çalışacak olan yeni nesli sizler eğiteceksiniz. Sizden sonra gelecek olan nesil sizin kadar olayların içinde pişmemiş olabilir. Karşınıza bir grup geldiğinde onların iyi niyetli mi, yoksa sorun yaratacak bir temas mı olacağını anlarsınız. Size güvenip itimat ediyoruz. Sizden sonraki nesiller 15 Temmuz, 17-25 Aralık ve Gezi olaylarının içerisinde bulunmamış olacaklar. Kimlerin istismar ettiğini bilemeyebilirler.

Sizden istirhamım şu, amirleri ve ağabeyleri olarak bu meselelerde önemli olan şeyin sabır olduğunu unutmamanız. Bizim mesleğimizde, rutin yoktur. Bizim mesleğimizde, olayları birbiriyle kopyalayıp öyle hareket etmek yoktur. Çünkü her insanın ve her olayın farklı olduğunu biliriz. Büyük tecrübeniz olduğuna ve önemli adımlar attığınıza güveniyoruz ve size itimat ediyoruz. Zihnimizi billur berrak ve karar verme açısından en rahat biçimde konumlandırmalıyız. Yanınızda çalışan arkadaşlarımızla ilgilenmeniz olaylara doğru yaklaşmalarını sağlayacaktır.”