İstanbul'un Esenler ilçesinde Süleymancılara ait erkek yurdundaki görevlinin şiddet uyguladığı öğrencilerden birinin babası olan Fazıl Helvacı, "Bir kişi bir anlık şiddet ile bunu yaptıysa bunu bütün kuruma mal etmenin anlamı yok" diye konuştu.

Süleymancıların yurdunda çocuğuna şiddet uygulanan baba: "Bütün kuruma mal etmenin anlamı yok"

Esenler'de Süleymancılara ait olduğu belirtilen erkek öğrenci yurdundaki bir görevlinin, çocuklara sert şiddet uyguladığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine gözaltına alınması üzerine yurdun önüne gelen öğrencilerin aileleri, duruma tepki gösterdi.

Yetkililerden bilgi almak için yurt binasına gelenler arasında yer alan Fazıl Helvacı isimli velinin söyledikleri ise dikkat çekti.

"BÜTÜN KURUMA MAL ETMENİN BİR ANLAMI YOK"

DHA'nın aktardığına göre, Helvacı, çocuğuna uygulanan şiddetin bütün kuruma mal edilmesinin bir anlamı olmadığını savundu.

Helvacı, "Süreci bekleyeceğiz. Bu durumla ilgili mutlaka yasal süreç başlayacaktır. Yetkili öğretmen her kimse onun emniyette ve karakoldaki ifadesinden sonra tutuklanıp tutuklanmayacağını bekleyeceğiz. Burada yurt yönetimi tamamen suçlu bulunursa ve bizim çocuklarımıza da böyle bir şey yapılmışsa çocuğumuzu burada tutmayacağız. Ancak bir kişi bir anlık şiddet ile bunu yaptıysa bunu bütün kuruma mal etmenin anlamı yok" diye konuştu.

Esenler'de yurtta yaşanan şiddet olayıyla ilgili görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, İstanbul Valiliği yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada, yurt görevlisi hakkında soruşturma başlatıldığı ve gözaltına alındığın duyurulmuştu. Açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlattığı bildirilerek "Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz" denilmişti.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Twitter hesabından söz konusu yurdun gerici Süleymancılara ait olduğunu belirtmişti.