ABD saldırısıyla öldürülen Kasım Süleymani için İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen cenaze törenine katılan on binlerce kişi intikam sloganları atarken, Süleymani’nin 'manevi babası' olarak görülen dini lider Hamaney de gözyaşlarına boğuldu

Süleymani için Tahran'da tören

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için başkent Tahran'da cenaze töreni düzenlendi.

Törene İran lideri Ali Hamaney, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Süleymani'nin yerine getirilen Tuğgeneral İsmail Kaani Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami ve İran Meclis Başkanı Ali Laricani de katıldı.

Cenaze töreninde tabutun önünde duran ve Süleymani'nin 'manevi babası' olarak görülen Hamaney'in gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

suleymani-icin-tahran-da-toren-671287-1.

Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen törende İranlılara hitap eden Süleymani'nin kızı Zeynep Süleymani, babasının ‘şehitliğinin ABD ve İsrail’e kara günler getireceğini’ söyledi.

Babasını ve Haşdi Şabi’nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’i öldürerek İran ile Irak’ın arasını bozmayı amaçlayan ABD Başkanı Donald Trump’ın bu ‘şeytanca planının suya düştüğünü savunan’ Zeynep Süleymani, “Çılgın Trump, cahilliğin bir sembolü ve Siyonistlerin elinde bir oyuncak. Babamın şehitliğiyle her şeyin bittiğini düşünme” ifadelerini kullandı.

suleymani-icin-tahran-da-toren-671288-1.

Kasım Süleymani için ilk tören yaşamını yitirdiği Irak’ta Kerbela ve Necef kentlerinde düzenlenmiş, cenazesi daha sonra ülkesi İran’a getirilmişti. Dün de İran’ın Ahvaz ve Meşhed kentlerinde düzenlenen törenlere katılan on binlerce kişi komutanı uğurlamıştı.

Tahran’ın ardından Kum kentine götürülecek Süleymani'nin, yarın doğduğu kent olan Kirman’da toprağa verilmesi bekleniyor.

Kaynak: AA, BBC