İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD'nin saldırısı sonucu öldürülmesinin ardından Trump, Twitter hesabından paylaşım yaptı

Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili ilk açıklamayı Twitter'dan yaptı.

Trump yaptığı paylaşımda, "İran hiçbir savaşı kazanamadı ama hiçbir pazarlığı kaybetmedi" ifadelerini kullandı.

suleymani-nin-oldurulmesinin-ardindan-trump-tan-ilk-aciklama-670343-1.

Trump daha sonra bir dizi tweet daha attı:

"General Kasım Süleymani geniş bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü veya ağır şekilde yaraladı ve daha pek çoğunu öldürmek için komplo yapıyordu... ama yakalandı! Milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı sorumluydu. "

"Buna son dönemde İran'ın kendi içinde öldürülen çok sayıda protestocu da dahil. İran bunu hiçbir zaman doğru düzgün itiraf edemeyecektir ama Süleymani kendi ülkesinde hem nefret ediliyor hem de korkuluyordu. Liderlerinin dünyayı inandırmaya çalıştığı gibi üzgün değiller. Onun işi yıllar önce bitirilmeliydi."

suleymani-nin-oldurulmesinin-ardindan-trump-tan-ilk-aciklama-670395-1.

Ne olmuştu?

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, ABD’nin düzenlediği saldırıda öldürülmüştü. Olayı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) üstlenmişti. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD ordusu, Başkan'ın talimatı ile, ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek (bölgedeki) ABD personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı bir adım atmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.