Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İBB’nin Sultangazi’de bulunan yaklaşık 140 bin metrekarelik Şehir Parkı’nın karşısına 53 bin metrekarelik ‘Millet Bahçesi’ yaptırmak için ihale açtı. Millet Parkı’nın ihalesi 18 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sultangazi’de İBB'nin Şehir Parkı’nın karşısına ‘Millet Bahçesi’ yapılması için ihaleye çıkıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2005 yılında Cebeci Mahallesi’nde yaptığı Şehir Parkı’nın karşısına AKP’nin 2018 yılı projelerinden biri olan ‘Millet Bahçesi’ yapımı için ihaleye çıktı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan “Sultangazi Cebeci Mahallesi Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatlar İnşaatlar ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” ilanın duyurusu 26 Ekim’de yapıldı.

İlana göre, yapılması planlanan 53 bin metrekarelik ‘Millet Bahçesi’, Şehir Parkı’nın yaklaşık 400 metre kuzeyinde yer alacak. Kuzey Marmara Otoyolu’nun geçtiği Cebeci Tüneli’nin üzerine yapılacak olan ‘Millet Bahçesi’, taş ocakları nedeniyle büyük bir çukura dönüşen Cebeci Mahallesi arasında yer alacak.

400 GÜNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

İhale dosyasında yer alan bilgilere göre, 53 bin 421 metrekarelik alanda yer alacak Millet Bahçesi'nde, bin 312 metrekare inşaata sahip sosyal donatılar da bulunacak. Proje kapsamında, kıraathane, mescit, mini futbol sahası, WC, yansıma havuzu, çocuk oyun alanı, bisiklet/koşu yolları ve piknik alanları gibi alanlar yapılacak.

İhalenin, 18 Kasım 2022 tarihinde TOKİ toplantı salonunda yapılacağı belirtilirken Millet Bahçesi'nin yer tesliminden sonra 400 günde tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor.

GÜNEYİNDE ŞEHİR PARKI BULUNUYOR

Öte yandan ihaleye çıkılan Millet Bahçesi’nin yaklaşık 400 metre güneyinde bulunan İBB’ye ait Cebeci Şehir Parkı’nda, su havuzları, kafeteryalar, amfiteatr, açık ve kapalı spor alanları, düğün salonu, yürüyüş yolları, oturma alanları bulunuyor.

(ANKA)