Sultangazi'de 3 ay önce 19 yaşındaki Doğukan Çelik'in öldürülmesi olayının ayrıntıları ortaya çıktı. 11 yaşındaki kız çocuklarını taciz eden şahsa ‘ceza vermeyi’ amaçlayan ailenin tuttuğu kişiler, taciz eden kişiyi hedef alırken Çelik’i vurdu. Anne ve dayı azmettirme suçundan tutuklandı.

Sultangazi'deki cinayet: Kızlarını taciz edene ‘ceza vermek’ isteyen aile, başka birini öldürmüş

İstanbul Sultangazi'de 19 yaşındaki Doğukan Çelik'in motosikletli 4 kişi tarafından sokak ortasında vurularak öldürülmesine ilişkin olayın ayrıntıları ortaya çıktı.

3 ay önce meydana gelen cinayetin 11 yaşındaki bir kız çocuğuna taciz iddialarının ardından yaşandığı, kızın yakınlarının, tacizci olduğu iddia edilen şahsı hedef almak isterken Çelik'i vurduğu öğrenildi. Olayla ilgili tacize uğradığı iddia edilen küçük kızın anne, baba ve dayısının da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

İHA’nın aktardığına göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlanan zanlılardan kız çocuğunun annesi D.D. (32), dayısı Y.A. (33) ve babası M.D.'nin (36) de aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan baba M.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, anne D.D. ve dayı Y.A. azmettirme suçundan, diğer 3 kişi ise silahlı saldırı suçundan tutuklandı. Polis, olaya karışan son saldırganı arıyor.

Doğukan Çelik, İ.B. ile birlikte evin önünde otururken motosikletli şahıslar tarafından vurularak öldürülmüştü. İ.B. ise ailenin şikâyeti üzerine gözaltına alınmış ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.