Sultantepe Korusu’nda doğa tahribi

BERFİN ŞENGİL

İstanbul Üsküdar’da Fethi Paşa Korusu’nun hemen yanında bulunan ve halkın Sultantepe Korusu olarak bildiği Hüseyin Avni Paşa Korusu’nda uzun süredir devam eden inşaatlar halkın tepkisine neden oldu. Sultantepe Mahallesi sakinleri dün korunun önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Başlattığımız hukuki mücadelemiz sonucunda yapılacak teknik incelemelerde projeye aykırılıklar olduğu görülecek’’ diyen avukat Onur Cingil, sahtecilik yapıldığını, belgeler uydurulup kaçak inşaatlar yapıldığını söyledi. Koruma kurulunun yaklaşık bir aydır karar vermediğini ifade eden Cingil, şöyle konuştu:

‘’Buradaki ağaçların kesilmediği iddia ediliyor. Ancak çıplak gözle bakıldığında dahi burada ne kadar ağacın eksildiği ortada. Ayrıca burada yapılacak ve devam edecek inşaatlarla sadece burasıyla sınırlı kalınmayacak ve plan yoğunluğu artırılacağa benziyor.’’

50 yıldır burada yaşadıklarını söyleyen yurttaşlardan biri de “Burada ağaç kesilmediği söyleniyor. Ancak kimse görmesin diye sabaha karşı 5 gibi gelip ağaç kesimlerini gerçekleştirdiler. Burası ağaçtan görülmeyen bir yerdi. Bu binalar da yoktu” dedi.