Sümeyye Erdoğan’ın kurucusu olduğu KADEV’de, “Tesettürün Önemi” başlıklı sohbet gerçekleştirildi. Sohbette, “Tesettüre sahip çıkmayı en ulvi görev olarak bilmeliyiz” denildi

Sümeyye Erdoğan’ın vakfından öğrencilere: Tesettür haya örtüsü

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığıyla hayata geçirilen “Değerler Eğitimi” kapsamında düzenlenen etkinlikte, üniversite öğrencilerine “tesettürün önemi “ anlatıldı.

Erzincan Müftülüğü’nün MEB ile imzaladığı protokol kapsamında KADEM’in yükseköğrenim kız öğrenci yurdunda gerçekleşen sohbette konuşan Vaiz Emine Sağlam, öğrencilere şöyle hitap etti: “Hayat rehberi olan Kuran, insanımız ve nesillerimiz tarafından yeme-içme ve nefes alma gibi bir ihtiyaç olarak görülmediği sürece, vahy-i ilahinin bize sunduğu mesajların kıymetini ve insanlık üzerindeki etkisini anlamak mümkün değildir. Böylelikle Allah’ın rızasını kazanmanın ve insanın kurtuluşunu arzu etmenin yollarını öğrenmek ve o istikamette bir hayat sürmek mümkün olmayacaktır”
Etkinlikte öğrencilere Kuransız mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamanın “imkansız” olduğu anlatıldı. “Haya ve Emanet Bağlamında Tesettürün Önemi” başlıklı sohbette, “Kuşkusuz bu dinin Ahlak boyutuyla tamamı, edep ve hayadan ibarettir. “ denildi.

“Müslümanların hanımları için gerekli”
Müftülük görevlisi Sağlam, kadınların kapanmasının gerekli olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti: “Edebin ve hayanın, tesettürün, Müslümanların hanımlarında çok daha anlamlı, gerekli ve güzel olduğunu da hatırlarımızdan çıkarmamak koşuluyla, Rabbimizin bizlerden istediği edep davranışlarını, haya örtüsünü, tesettürü ve O’nun emanetine sahip çıkmayı hayatımızın en ulvi görevi olarak bilmeli ve bu doğrultuda bir yaşam sürdürme gayretinde olmalıyız.”