Ligin başlamasının ardından 81 maç geride kalırken haftanın oyuncusu Osmanlıspor’un galibiyetinin mimarı olan Serdar Gürler olurken atılan toplam 16 golün en güzelinde Kerim Frei imzası vardı. Haftanın teknik direktörü ayağına bastığı dördüncü hakemden öperek özür dileyen Sumidica oldu. Zira Romen teknik adam geçtiğimiz sezon lige zor tutunan Kayserispor’dan ciddi bir takım yaratmış durumda. Haftanın seyir keyfi en yüksek maçının tarafları olan Göztepe ve Alanyaspor sadece bu haftaya değil ligimize renk kattıkları için birlikte haftanın takımı olmayı hak ettiler.

Haftanın açılış karşılaşmasında Antalyaspor ve Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Seyir zevki yüksek karşılaşmanın kazananı ev sahibi oldu. Bu sonuçla Antalyaspor’un yeni teknik direktörü Leonardo SüperLig kariyerinin ilk galibiyetini almış oldu.

Kasımpaşa şiddetle galibiyete ihtiyacı olan takımlara nefes olmaya devam ediyor. Kazanamama serisi 5 haftaya çıktı.

Oynadıkları oyunla ligimize renk katan Alanyaspor ve Göztepe arasında gol düellosunda taraflar puanları paylaşırken kazanan futbol oldu. Maçın son dakikalarına 3-1 önde giren Göztepe kaçan galibiyete üzülürken, Alanyaspor oynadığı oyunla hak ettiği ancak kişisel hatalar yüzünden kaybetmek üzere olduğu bir puanı maçın son bölümünde kurtarmış oldu.

Gökçek’lerin Ankara üzerindeki hegemonyası bittikten sonra öksüz kalması muhtemel Osmanlıspor’un, ligin dibinde yalnız kalmamak için Karabük’ü mağlup etmesi önemliydi. Gol atanın kazanacağı cinsten bir maçtı. Karabükspor kalesinde golü gördükten sonra reaksiyon veremeyip oyundan düşünce fark da açıldı.

Gençlerbirliği için maç öncesi Akhisar’dan deplasmanda puan almak yeterli gözükse de 90 dakikanın ardından kaçan galibiyete üzülmemek elde değil. Evinde (Manisa 19 Mayıs Stadı ne kadar ev sayılırsa artık) ilk kez puan kaybeden Akhisar’ın bu maçtan çıkarması gereken dersler var. Zira pozisyona giremeden üç gol atmak her zaman başarabilecekleri bir durum değil.

Erol Bulut’un göreve gelişinden sonra gözle görülür bir gelişim gösteren Yeni Malatyaspor evinde Trabzonspor’u yenerek ateş hattı ile arasına mesafe koydu. Rıza Çalımbay Trabzon kariyerine şanssız başladı. Sosa’nın henüz 31. dakikada oyundan atılması, Adem Büyük’ün şık hareketlerle çizgiye taşıyıp içeri kestiği topun Okay’a çarparak ağlara gitmesi... Yine de Çalımbay’ın elinde bugüne kadar çalıştırdığı en yetenekli oyuncu topluluğu var. Atom Karınca bundan çok daha kötü kadrolarla neler yapabildiğini daha önce defalarca gösterdi.

Kayserispor evinde Konyaspor’u mağlup ederek puanını zirvenin bir gerisiyle yeniden eşitledi. Gözü yukarıda olan takımların tamamının puan kaybetmesi Sarı Kırmızılıları haftanın en kârlısı yaptı. UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil eden Konyaspor için Süper Lig kâbusa dönüşmek üzere. Ateş hattına iyice yerleşen Yeşil Beyazlılar’da Mustafa Reşit Akçay ile de yollar ayrıldı.
Sivasspor - Bursaspor eşleşmesi sezonun ilk golsüz tamamlanan karşılaşması oldu. Sivasspor adına sevindirici olan yeniden taraftarı ile barışmaya başlaması, Bursaspor adına ise Ertuğrul’un yükselen formu. Her iki takımın da fırsatlar yakaladığı ancak değerlendiremediği maçı sıkıcı sananlar, birkaç saat sonra başlayacak “Dünya Derbisi” isimli futbol işkencesinden habersizlerdi.

Evet, günlerdir gündemi meşgul eden Galatasaray - Fenerbahçe eşleşmesi için futbol işkencesi çok doğru bir tanımlama. Atmosfere ve mücadeleye sözüm yok ama futbolsever olarak kendimi soyulmuş hissediyorum. Zira Tudor ve Kocaman el birliğiyle hayatımdan 90 dakika çaldılar. Hep söyledim, söylüyorum bizi böylesi maçlardan uzak tutacak çözüm 0-0’a puan verilmemesi...

Hafta

nın kapanış maçında Beşiktaş ve Başakşehir yenişemedi. Maçın genelinde takımlar kontrollü ve dengeli bir oyunu tercih ettilerse de Başakşehir sahada istediğini daha iyi yapan taraftı. Boz Baykuşlar 89’da Kerim Frie ile öne geçmeyi de başardı. Beşiktaşlı futbolcular bu golden sonra maç boyunca futbolseverlerden esirgedikleri yeteneklerini ve kazanma arzularını uzatma dakikalarına sığdırmaya çalıştılar. Beraberlik sayısı Tosiç’le gelirken üç puanı alabilecek fırsatlar da yakaladılar.