İngiltere'nin koronavirüse karşı aşı çalışması yapan Sanofi ve GlaxoSmithKline ortaklığıyla 60 milyon dozluk aşı için anlaşmak üzerine olduğu belirtildi

Sunday Times: İngiltere, 60 milyon dozluk koronavirüs aşısı için anlaşmak üzere

Dış Haberler Servisi

İngiltere, Sanofi ve GlaxoSmithKline ortaklığıyla 60 milyon dozluk koronavirüs aşısı için anlaşmak üzere olduğu iddia edildi.

Sunday Times'da yer alan habere göre, potansiyel Covid-19 aşısı için imzalanacak 624 milyon dolarlık bu anlaşma kapsamında aşının klinik denemelerinin Eylül ayında başlaması planlanıyor. Sanofi onayın öngörülenden daha önce, gelecek yılın ilk yarısında alınmasının beklendiğini belirtti.

Sanofi ve GSK ile yapılacak bu tedarik anlaşması İngiltere'nin bu şekilde yaptığı ikinci anlaşma olacak. İngiltere daha önce de Oxford-AstraZeneca'nın üreteceği aşı için 100 milyon dozluk bir anlaşma yapmıştı.

İngiltere Ticaret Bakanlığı sözcüsü, "Hükümetin aşı ekibi, hem İngiltere'de hem de yurtdışında bir dizi firmayla aşıya erişimi müzakere etmek için aktif diyalog halinde" diye belirtti, ancak Sanofi veya GSK'nin bu firmalar arasında olup olmadığını teyit edecek bir yorumda bulunmadı.

Sunday Times, İngiltere'nin aşıyı insan denemelerinde işe yararsa satın alma ve ödemeyi aşamalar halinde gerçekleştirme seçeneğini değerlendirdiğini bildirdi.

AB de Sanofi ile bir anlaşma arayışında ve İngiltere'yi blok için aşı satın alma çabalarına katkı vermeye davet etti.