TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Cumhuriyetin 85. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, klasik kutlama mesajı yerine, Can Yücel’in ....

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Cumhuriyetin 85. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, klasik kutlama mesajı yerine, Can Yücel’in “…sünnet değil farzdır cumhuriyet” dizeleriyle biten ünlü Cumhuriyet şiirine yer verdi. Maden Mühendisleri Odası’nın Cumhuriyetin 85. yıl dönümü kutlama mesajında yer alan Can Yücel’in şiiri şöyle:

“Gölköy adında bir yer varmış Gelibolu‘da/Televizyonda gösterdiler geçen gün./Gelenek edinmiş köy halkı,/‘Ben kendimi bildim bileli bu böyledir’/Diyor muhtar:29 Ekim‘de toptan sünnet ederlermiş çocuklarını.../Derken ekranda entarili bir çocuk belirdi/Kirvesi tutmuş kolundan/Yatırdılar bir kamp yatağına,/Ardından sünnetçi olacak zat boy gösterdi Elinde bıçağıyla,/Çocuk kaldırdı başını, bağırdı:

‘Yaşasın Cumhuriyet’ diye/Bunun üzerine de ekran karardı/ Korkarım bu, sade Gölköylülerin değil, umumumuzun Sade küçüklerin değil, büyüklerimizin de Düştüğü bir tarihsel yanılgı/Çünkü sünnet değil, farzdır Cumhuriyet.”