AKP’li eski bakan Fatma Betil Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı olarak elde ettiği aylık ortalama gelirin 60 bin TL’den fazla olduğu belirtildi.

‘Süper kardeşler’den Fatih Sayan da tek maaşla yetinmeyenlerden: Aylığı 60 bin TL’den fazla!

Devlet kurumlarında siyasi kadrolaşmayı zirveye taşıyan AKP’nin aynı zamanda bu makamları yandaşları için bir zenginleşme aracı olarak kullandığına ilişkin bilgiler ortaya dökülmeye devam ediyor. Son olarak, AKP yönetiminde olan Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan’ın Bakanlık’tan ve Türk Telekom’dan elde ettiği gelirlerinin aylık ortalama 60 bin TL’den fazla olduğu ortaya çıktı.

AKP’nin geçen hafta gerçekleştirdiği 7. Olağan Büyük Kongresi’nde partinin yeni yönetimi şekillendi. Eski Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kongreyle birlikte AKP MKYK Üyesi seçildi.

Kaya, Bakanlık yaptığı dönemde ailesinin devlet içindeki kadrolaşması sık sık gündeme gelmişti.

Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan bir dönem Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı olarak görev yaptı. Ömer Fatih Sayan daha Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Sayan’ın yükselişi bununla sınırlı kalmadı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı.

Odatv’nin haberine göre, Sayan, hem Ulaştırma Bakan Yardımcılığı görevinden hem de Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığından maaş alıyor.

Türk Telekom Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda 19 Mart 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, Yönetim Kurulu Üyelerinin ne kadar maaş alacaklarını belirledi. Karara göre, yönetim kurulu üyelerine aldıkları maaşların yanı sıra bir yıl içerisinde altı net maaş da ikramiye verilecek. Yani, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeleri aylık ortalama 33 bin 849,61 TL kazanacaklar.

Sayan, Bakan Yardımcılığı görevinden ise, 15 Ocak’tan itibaren 27 bin 717 TL alıyor.

Ömer Fatih Sayan’ın iki gelirinin toplamı aylık 60 bin TL’den fazla ediyor.