Süper Lig Altay’ı bekliyor

Berkay SAĞOL

TFF 1’inci Lig’de şampiyonluk yarışının düğümü son hafta çözülecek. 67 puanlı 3 takım Adana Demirspor, GZT Giresunspor ve Yılport Samsunspor’dan ikisi son hafta direkt olarak Süper Lig’e çıkış biletini alacak. Bu 3 takımdan biri ise Süper Lig’e yükselme için Play-Off oynayacak. İzmir temsilcisi Altay ise efsane futbolcusu ve yeni teknik direktörü Mustafa Denizli yönetiminde çıktığı ilk maçta galip gelerek Play-Off’u garantiledi. Altay en son 2003 yılında oynadığı Süper Lig’e 18 yıl sonra tekrar dönmek istiyor.

Bir diğer İzmir temsilcisi Altınordu ise 57 puanla 6’ıncı sırada. Geçen hafta konuk ettiği Tuzlaspor'u 3-2 mağlup eden Altınordu, ligin son haftası öncesinde Play-Off potasındaki avantajını sürdürdü. Son hafta Balıkesirspor’la karşılaşacak olan Altınordu, bu maçtan galibiyetle ayrılması halinde Altay’ın ardından Play-Off oynamaya hak kazanan ikinci İzmir takımı olacak. TFF’den yapılan açıklamaya göre; TFF 1. Lig'de yarı finalin ilk maçı 17 Mayıs Pazartesi, ikinci karşılaşmalar ise 21 Mayıs Cuma günü yapılacak. Final müsabakası ise 25 Mayıs Salı günü oynanacak.

18 YIL SONRA YENİDEN

Altay taraftar gruplarından olan Kızılkabus’un Sözcüsü Fedai Mengüç, “Altay normalde Süper Lig’e direkt çıkabilecek güçteydi ama sezon içinde yaşananlar bizi Play-Off’a getirdi. Altay’ın Süper Lig’e çıkma mücadelesi verdiği diğer takımlar gibi güçlü bir lobisi yok. Mustafa Denizli’nin gelişi bize bu lobiyi kazandırdı. Denizli’nin gelişi camiayı yeniden bir araya getirdi ve takım içinde de ayrı bir moral oldu. Mustafa Denizli ve Altay’ın yarım kalmış bir hikâyesi vardı ve biz şimdi o hikâyenin tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

Mengüç şunları söyledi: “Süper Lig’e çıkmak Altay’ı maddi olarak da çok rahatlatacak, hatta Altay’ın Süper Lig’e çıkmaktan başka şansı yok. Eğer çıkamazsak ciddi bir ekonomik kriz içine girebiliriz. Bu saatten sonra hiçbir hataya yer yok. Taraftarlar ve camia olarak kenetlendik ve 18 yıl sonra yeniden Süper Lig’e çıkmayı istiyoruz. Maçlara gidemesek bile mahallelerimizde eski tribün atmosferlerini yaratıyoruz ve bu yolculuğun Süper Lig’le taçlanacağına inanıyoruz.”