Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Galatasaray, şampiyonluk için MKE Ankaragücü deplasmanına çıkacak. Antalyaspor'u ağırlayacak olan Fenerbahçe ise umutlarını sürdürebilmek için hem kazanmak hem de rakibinin puan kaybetmesini beklemek zorunda.

Kaynak: Haber Merkezi
Süper Lig'de şampiyonluk için kritik hafta
Fotoğraf: İHA

Süper Lig'de 36. hafta mücadeleleri ile birlikte şampiyonluk düğümü çözülüyor.

Ligde 79 puan ile zirvede yer alan Galatasaray, MKE Ankaragücü deplasmanından galibiyet ile ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Eryaman Stadı'nda oynanacak müsabaka bugün saat 20.00'de başlayacak.

Galatasaray, MKE Ankaragücü maçında puan yitirmesi durumunda ise 5 puan önünde bulunduğu ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin sahasında Fraport TAV Antalyaspor'a puan kaybetmesini bekleyecek.

Sarı-kırmızılıların puan kaybı yaşaması, Fenerbahçe'nin ise kazanması durumunda ise şampiyon, 4 Haziran'da Nef Stadı'nda yapılacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde netleşecek.

OKAN BURUK'UN İKİNCİ ŞAMPİYONLUĞU

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, MKE Ankaragücü maçını kazanmaları halinde Süper Lig'de ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşayacak.

Teknik direktörlük kariyerinde daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Medipol Başakşehir'de görev yapan Buruk, 2019-2020 sezonunda Medipol Başakşehir ile şampiyonluğa ulaşmıştı.

Akhisarspor Belediyespor ile 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan Okan Buruk, yarın istedikleri sonucu almaları halinde teknik direktörlük kariyerinde üçüncü kupayı kaldıracak.

GALATASARAY SON ÜÇ MAÇINI KAZANDI

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 3 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda Medipol Başakşehir, İstanbulspor ve Demir Grup Sivasspor'u yendi. MKE Ankaragücü deplasmanında Zaniolo cezalı durumda yer aldığı için forma giyemeyecek.

Öte yandan Galatasaray'da Mauro Icardi, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Fredrik Midtsjö sarı kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncular, kart görmeleri halinde ligin 37. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE UMUDUNU SON MAÇA TAŞIMAK İSTİYOR

Ligde topladığı 74 puan ile ikinci sırada yer alan Fenerbahçe ise 36. hafta mücadelesinde Fraport TAV Antalyaspor'u ağırlayacak. Ülker Stadı'ndaki karşılaşma, diğer lig maçlarıyla aynı zamanda, saat 20.00'de başlayacak.

Ligin 34. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'u 3-1 yenen, 35. haftada ligden çekilen Atakaş Hatayspor'u hükmen mağlup ederek 6 puanı hanesine yazdıran sarı-lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında da Ülker Stadı'nda ağırladığı Demir Grup Sivasspor'u 3-0'la geçerek finale yükseldi.

Fenerbahçe, ligin bitimine 3 hafta kala, karşılaşacağı Fraport TAV Antalyaspor'u mağlup ederek şampiyonluk şansını devam ettirmek istiyor.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Lincoln Henrique ve Bright Osayi-Samuel, Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

5 İSİM KART SINIRINDA

Fenerbahçe'de Samet Akaydın, Serdar Aziz, Enner Valencia, Miha Zajc ve Gustavo Henrique, Fraport TAV Antalyaspor karşısında kart görmeleri durumunda 37. haftadaki Galatasaray derbisinde görev yapamayacak.