Süper Lig’in yeniden başlamasına bir haftadan az bir süre kaldı. Yaklaşık üç ay süren aranın ardından biraz hafızaları tazeleyelim ve zirve yarışına yakından göz atalım

Süper Lig'de zirve mücadelesindeki takımların durumu

Pandemi nedeniyle yaklaşık üç ay ara verdiğimiz Süper Lig’in yeniden başlamasına sadece altı gün kaldı. Bitime sekiz hafta kala zirve yarışının iyice kızıştığı lige yakından göz atıp, zirve yarışındaki takımların durumunu değerlendirelim.

Son olarak 26’ncı haftası oynanan ligde Trabzonspor 53 puanla lider, aynı puana sahip Başakşehir ise averaj farkı nedeniyle ikinci sırada yer alıyor. İkiliyi 50 puanla yakından takip eden Galatasaray en az bu iki takım kadar şampiyonluk için iddialı. 49 puanla üçlüyü takip eden Sivasspor’un şansı da azımsanmayacak seviyede. 44 puanla 5’inci sırada yer alan Beşiktaş ve 40 puanla 7’nci sırada bulunan Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı ise artık kaf dağının ardında.

MOTİVASYON KAYBI OLABİLİR

Bu sezon ligde oynadığı oyunla en fazla beğeni toplayan takımlardan biri olan Trabzonspor, 36 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek istiyor. Kadro kalitesiyle diğer takımlardan ayrılan bordo-mavililer, kalan sekiz haftayı mümkün olduğunca az kayıpla tamamlayarak mutlu sona ulaşmak istiyor. Ancak, UEFA’nın verdiği 1 yıllık Avrupa’dan men cezası Karadeniz ekibinin motivasyonunu ciddi bir şekilde etkileyebilir.

BAŞAKŞEHİR ÇOK FORMDAYDI

Erteleme öncesinin tartışmasız en formda takımı olan Başakşehir ise son iki yıldır son virajda kaybettiği şampiyonluğa bu defa ulaşıp Türkiye ligi tarihinin altıncı şampiyonu olmayı hedefliyor. Avrupa’da da yoluna devam eden tek Türkiye ekibi olan turuncu-lacivertliler, ara verilmeden önceki form grafiğiyle yoluna devam ettiği takdirde şampiyonluğun Trabzonspor’la beraber en büyük adayı. Okan Buruk gibi genç ve yenilikçi bir teknik adam sahip olan Başakşehir, geçen iki sezonda son bölümde yaptığı hatalardan ders aldığını göstermek için ter dökecek.

TECRÜBE YİNE KAZANACAK MI?

At başı giden üçlünün en tecrübeli tarafı olan Galatasaray, sezon boyu ne Trabzonspor’dan ne de Başakşehir’den iyi futbol oynayabildi ancak geçen iki sezonda da durum farklı değildi ve yolun sonunda ipi göğüsleyen sarı-kırmızılılar oldu. Özelikle ikinci yarıda önemli bir çıkış yakalayan Fatih Terim’in öğrencileri arkadan gelerek puan farkını kapattı hatta bu dönemde Kadıköy’deki 20 yıllık galibiyet hasretine son verdi. Rakiplerine oranla bu kritik virajları çok daha fazla dönen sarı-kırmızılılar, son sekiz haftaya bunun özgüveniyle giriyor. Ancak sakat oyuncuların fazlalığı Fatih Terim’in elini sıkıştıran bir unsur.

SİVAS SÜRPRİZ YAPABİLİR

Sezonun en büyük sürprizi olan Sivasspor ise aradan önce büyük bir düşüş yakalamış ve liderlikten dördüncü sıraya kadar gerilemişti. Kırmızı-beyazlılar lig normal seyrinde devam etse belki şampiyonluk yarışının içinde fazla tutunamayacaktı ancak yaklaşık üç aylık aranın ardından her şey sıfırlanmış gibi. Bu şartlar altında her ne kadar fazla şans verilmese de zirveden sadece dört puan uzakta olan Sivasspor büyük bir sürprize imza atabilir.

KÜME DÜŞME HATTI ALEV ALEV

Süper Lig’de dört takımın ciddi şampiyonluk şansı bulunurken alt sıralarda daha büyük bir heyecan yaşanıyor. 10’uncu sıradan 18’inci sıraya sadece 9 puandan ayrılan takımların hepsi küme düşme korkusunu yakından hissederken 22 puanla son sırada yer alan Kayserispor’un işi bir hayli zor olacak. Ligde küme düşme yarışı şampiyonluk yarışından daha büyük bir mücadeleye sahne olabilir.