Beşiktaş, Başakşehir’i yeni yıldızı Gomez’in attığı gollerle 2-0 mağlup etmeyi başardı. Kartal bu sonuçla puanını 9’a çıkardı

İstanbul Olimpiyat Stadı’nda pazar matinesi... Beşiktaş, Medipol Başakşehir’i ağırlıyor. Milli maç arasından sonra da bir karşılaşma “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ile başlıyor; ülkede kan durmuyor.

Bir tarafta “Çilingir” Sosa ile Mario Gomez’in uyumu merak ediliyor, öbür yanda deplasman ekibinin kontraları... Derken Serkan Çınar’ın ilk düdüğü geliyor.

İlk tehlike Kartal’dan geldi. Gökhan Töre’nin ortasına kafayı vuran, Hollanda karşısında harika oynayan Oğuzhan’dı. Geçen sezon duran toplardan istediğini bulamayan siyah-beyazlıların yazgısını bakalım Şenol Güneş’in idmanları değiştirebilecek miydi...

15’te Beşiktaş öndeydi. Olcay’ın pasını soluyla köşeye yollayan Gomez klasını konuşturmuştu. Kulübeden gelen talimat netti: Şut, şut, şut!

Bekir ile Yalçın’dan oluşan Başakşehir savunma göbeği ilk çeyrekte bir türlü güven vermiyordu. Arkaya atılan her top Abdullah Avcı’nın yüreğini ağzına getiriyordu.

Volkan Babacan kalesinde dikkatli olmasa, Alman golcü daha yarım saat olmadan ikinciyi bulabilirdi. 32’de başka bir serbest vuruşta Gökhan Rhodolfo’yu bulduysa da Sambacı fileleri bulamamıştı. Devrenin sonunda Sedat’ın Sosa’nın aile yadigârlarına olan hareketi Allah’tan teşebbüs aşamasında kalmıştı.

İlk yarının şüphesiz hâkimi Kartal’dı. Başakşehir ise geçen sezonlardaki görüntüsünden çok uzaktı. İkinci 45 dakikada arkalarından esecek rüzgâr belki de en büyük ümitleriydi.

Şenol Hoca Oğuzhan’ın yerine Necip’le başlıyordu ikinci yarıya. Duran toplarla bu sefer tehlike yaratan deplasman ekibiydi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri giderek ağırlıklarını hissettirirken, 58’de gelişen hızlı akında Olcay pek acemiydi.

62’de fark ikiydi. Gökhan savunmayı peşine takıp sürüklediği akında aynı dili konuştuğu Gomez’i bulduğunda gerisi adeta teferruattı. Bu dakikadan sonra tempo inanılmaz artıyor; bir kalede Visca, öbüründe Quaresma tabelayı değiştiremiyordu. 77’de Gomez kendisinin 3, Beşiktaş’ın lig tarihindeki 3000. golünü boş kaleye atamıyordu. Aynı futbolcu son anda da Volkan’a takılınca, başka gol olmuyordu.

Beşiktaş, Şenol Güneş idaresinde yoluna dümdüz devam ediyor. Taşlar her geçen gün daha çok yerine oturuyor. Başakşehir deseniz şimdilik gazı kaçmış kola misali...