Antep’te boşanma aşamasında olduğu Ali Özahi ile tartıştıktan sonra yaşamını yitiren Sezay Koçak’ın ölümündeki şüpheler sürüyor. Olayın aydınlatılmasını isteyen kardeşi, “Çocuklarına düşkündü. İntihar etmesine ihtimal vermiyoruz” diyor.

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren kadının kardeşi: İntihar olamaz aydınlatılsın!

Dilan Esen

Antep’te 3 Eylül’de yaşamını yitiren Sezay Koçak’ın ölümüne ilişkin şüpheler sürerken ailesi olayın aydınlatılmasını istiyor. Boşanma aşamasında olduğu Ali Özahi’yle arasında 2 Eylül’de yaşanan tartışmadan sonra 3. katta bulunan evin balkonunda düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitiren Sezay Koçak’ın ailesi olayın intihar olmadığını öne sürüyor.

Koçak’ın BirGün’e konuşan kardeşi Aynur Koçak ile kuzeni Özlem Koçak, şüpheli ölümün aydınlatılmasını istiyor.

supheli-sekilde-yasamini-yitiren-kadinin-kardesi-intihar-olamaz-aydinlatilsin-777807-1.Ablasının hayat dolu bir insan olduğuna söyleyen Aynur Koçak, “Sezay ablam olay akşamı bizimle birlikteydi. Ertesi gün için planlar yapmıştı. Hiçbir zaman intihara sıcak bakan bir insan değildi. Çocuklarına çok düşkündü. Sezay ablamın intihar edecek bir yanı yoktu. Kariyer sahibi, neşe dolu bir insandı. Ölümü hiçbir zaman düşünmüyordu. Bizimle birlikte gülüp mutlu bir şekilde evine gitti. İntihar etmesine ihtimal vermiyoruz” dedi.

Olayın olduğu akşam ablasıyla birlikte olduklarını aktaran Aynur Koçak, şöyle devam etti:

“Evine gittikten sonra tartışmışlar ablam evden çıkıyor. Ablam çocuğu için evine geri dönmüş. Ev zaten savaş alanı gibiymiş. Biz ablamın vefatından sonra eve girmek istediğimizde önce evi toparlamamız gerekiyor, dediler. Telefonu istediğimizde bize vermediler çünkü içerisinde Ali Özahi’nin suçlarının ses kayıtları mevcut. Dahası komşularının polis ifadelerinde de tırabzanlarda arbede yaşanırken ablam düşüyor. Görgü tanığı Ali Özahi ve kardeşinin eşi Didem Özahi’dir. Ali Özahi’nin kardeşi Emrah Özahi'nin bize anlattığına göre ablamın çocuğunu evden çıkarmak için kapıya gidiyor ve olayı görmüyor. Olay günü tanıklar merdivenlerden inerken malum erkeğin ablama yönelik hakaret dolu kelimelerini duymuş. Daha sonra ifadeler değişti. Şaibeli şeyler söylendi.”

FİZİKSEL ŞİDDET İDDİASI

Ablasının şiddet gördüğünü belirten Koçak, “Yıllardır ablam Ali Özahi ve onun tüm ailesi tarafından psikolojik buna ek olarak eşi Ali Özahi’den de fiziksel şiddet görüyordu. Ablamın elinde Ali Özahi’yi küçük düşürecek deliller mevcut olduğu için ısrarla barıştırmaya çalıştılar. Zaten boşanma aşamasındaydı, avukatla görüşüyordu” diye konuştu. Aynur Koçak, "Biz bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız" dedi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

supheli-sekilde-yasamini-yitiren-kadinin-kardesi-intihar-olamaz-aydinlatilsin-777808-1.

Koçak’ın kuzeni Özlem Koçak da kendilerine anlatılan ifadelerin sürekli değiştiğine dikkat çekti. Otopsi sonucunun yaklaşık 40 gün sonra çıkacağını öğrendiklerini söyleyen Koçak, şunları dile getirdi: “Eve gittik ama eve girmemize, telefonunu, arabasını almamıza izin vermiyorlar. Tamamen şaibeli bir ölüm bu. Tuttular mı, ittiler mi belli değil. Tanığa ulaşmaya çalışıyoruz ama bir türlü ulaşamıyoruz.”