Giresun’un Eynesil ilçesinde, geçen yıl evinin yakınlarında yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümündeki sır perdesinde çeşitli iddialar gündeme geldi. Kaza mı, yoksa cinayet mi, sorusu akıllara gelirken, baba Şaban Vatan, kızının intihar etmediğini, otopsi raporunda araba çarpması sebebiyle olduğu şeklinde açıkça raporlandığını aktardı. Aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını, AKP’li siyasetçilerin […]

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia’nın babası: Cinayetin üzeri örtülüyor

Giresun’un Eynesil ilçesinde, geçen yıl evinin yakınlarında yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümündeki sır perdesinde çeşitli iddialar gündeme geldi.

Kaza mı, yoksa cinayet mi, sorusu akıllara gelirken, baba Şaban Vatan, kızının intihar etmediğini, otopsi raporunda araba çarpması sebebiyle olduğu şeklinde açıkça raporlandığını aktardı. Aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını, AKP’li siyasetçilerin engellediğini iddia ediyor. Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin hazırlanan adli tıp raporunda ise ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verildi.

‘ÜSTÜ ÖRTÜLMESİN’

BirGün’e konuşan baba Şaban Vatan, çocuğunun ölümünün cinayet olduğunu ve üzerinin örtülmeye çalışıldığını söyledi. “Günlerdir uyku uyuyamıyorum” diyen Vatan, şunları ifade etti:

“Bu olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Elimde bir eşim, bir de çocuğum kaldı. Koca ailedeki tek kız çocuğu, benim kızımdı. Ama bu olay sonrasında herkes sırt çevirdi, birlik oldular. Ben tek başıma bu süreçte avukat oldum, adli tıpçı oldum, her şey oldum. Tahmin edersiniz, baba kız ilişkisini. Ben çocuklarım için yaşıyorum. Onlar için her şeyi yapmaya hazırım. Yeter ki bu olayın üstü örtülmesin. Diğer çocukların da durumları ortaya çıksın.”

NURETTİN CANİKLİ’DEN AÇIKLAMA

AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, bir haber sitesinde konu ile ilgili isminin geçmesine dair bir açıklama yaptı. Canikli’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Giresun’un Eynesil ilçesinde geçen yıl Nisan ayında meydana gelen üzücü ve son derece hassas bir konu ile ilgili olarak soruşturmayı yönlendirdiğimize ilişkin çirkin iftiralar gündeme getirilmiştir. Yargı süreci devam eden bir olayda mesnetsiz iddialarla kamuoyunu yanıltmak ve böyle bir hassas konuyu alet etmek son derece çirkindir. Bahsedilen olay yargıya intikal etmiş yargı süreci devam etmektedir. Şahsıma yöneltilen yalan iddialarla ve iftiralarla ilgili olarak da gerekli hukuki süreç başlatılmıştır.

Konuyu araştırmadan iddialar ve dedikodular üzerinden şahıslara iftiralar atarak yapılan haberler  ne  gazetecilik ne de habercilik ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Haberde yer alan asılsız iddiaların; ilkeli habercilik gereğince tez zamanda düzeltilmesi gerekmektedir.”