Sürdürülebilir yaşam için sinema

Kültür Sanat Servisi

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), 2021 seçkisi ile 1-5 Aralık tarihlerinde Surdurulebiliryasam.net’te çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Değişimin öncülerine ışık tutan belgeseller izleyicilerle buluşacak.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, sürdürülebilir bir yaşam kültürü için insanlık olarak birlikte hareket etmenin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Bu geleceğin çok uzak olmadığına vurgu yapan ve 2030 yılına kadar atılacak adımların önemini işaret eden festival birlikte neler yapılabileceği üzerinde tartışmaya davet ediyor. SYFF 2021 seçkisi, birey, aile, kurum, sektör ve toplum ölçeğinde değişimin örneklerini aktarıyor; kaosun içindeki dinginliği, krizin içindeki umudu, karmaşanın ortasındaki adaptasyonu, çaresizliğin güce dönüşmesini gösteren belgesellerle gerçekleşmekte olan dönüşümü gözler önüne seriyor. 2021 seçkisi, öne çıkan Sistem Değişimi, İşiyle Dünyayı Değiştirenler, İklim İçin ve Suyu Düşünenler temaları ile izleyicileri dünyanın farklı yerlerinden ilham verici hikâyelerle buluşturuyor.

Festival aynı zamanda, takipçilerini filmlerin ardından kendi hikâyelerini yaratanları ve yaratmak isteyenleri buluşturan söyleşi etkinlikleri düzenlemeye davet ediyor. Söyleşi organizasyonları için Surdurulebiliryasam.net adresinde açıklanacak programdan kayıt yapılması gerekiyor.

SYFF2021 Seçkisinde yer alan belgesellerden bazıları şöyle:

Barınak-Shelter (Yönetmen: Çağatay Ankaralı, Umut Sarıboğa, 2021, Türkiye, 45’)

Çare-Remedy (Yönetmen: Jakub Šipoš, 2021, Slovakya, 40’) * Suyu Düşünenler

Çözümler-Solutions (Yönetmen: Pernille Rose Grønkjær, 2021, Danimarka, 75’) *Sistem Değişimi

Değişimin Tohumları: Bilinçli Ticaretin Gücü-Seeding Change: The Power of Conscious Commerce (Yönetmen: Richard Yelland, 2020, ABD, 51’) *İşiyle Dünyayı Değiştirenler

Güç Biziz-We The Power (Yönetmen: David Garrett Byars, 2020, ABD, Almanya, Belçika, Birleşik Krallık, Hollanda, İspanya,, 39’) *İklim için

Hidrojenin Keşfi-Discovering Hydrogen (Yönetmen: Nicole Scott, Don Dahlmann, 2021, Almanya, 60’) *İklim için

Kara Rota-Black Trail (Yönetmen: Zeynep Şentek, Craig Shaw, Micael Pereira, 2021, Birleşik Krallık, İsviçre, Norveç, Portekiz, Yunanistan, 57’)

Mavi Gelecek-Blue Future (Yönetmen: Ante Gugić, Emanuele Quartarone, Rabii Ben Brahim, 2021, Hırvatistan, İtalya, Tunus, 35’)

Mısır Tohumunun Koruyucuları-The Keepers of Corn (Yönetmen: Gustavo Vasquez, 2020, Meksika, 60’)