Sürgünlere ve baskılara karşı BTS İzmir Şubesi’nin başlattığı oturma eylemi, 13. haftasında devam ediyor.

Sürgün kararları iptal edilmelidir

BİRGÜN EGE

KESK İzmir Şubeler Platformu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi'nin sürgünlere, ihraçlara ve TCDD’nin özelleştirmek istenmesine karşı başlattığı oturma eylemi 13’üncü haftada devam etti. Alsancak Gar önünde bir araya gelen kamu emekçileri, sürgün günlerine karşı emek demokrasi ve barış mücadelesinin de devam ettiğini söyledi. Eyleme; KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, SOL Parti ve Halkevleri de destek oldu.

Basın açıklamasını okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, “Sürgün kararları ve özelleştirme planları derhal iptal edilmelidir. TCDD Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları derhal iptal edilmelidir. Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Nerde Haksız Hukuksuz Uygulama varsa karşılarında duracağız. Emeği ve Emekçiyi savunmaya devam edeceğiz. Her hafta yargı kararları birer tokat gibi sorumluların yüzüne iniyor. Düzmece suçlamalarla Bülent Çuhadar arkadaşımıza verilen kınama cezası idare mahkemesi tarafından iptal edildi. Eminiz ki diğer aldığımız ve sürgünlere gerekçe gösterilen tüm disiplin cezaları iptal edilecek. Çünkü biz haklıyız çünkü biz kazanacağız” diye konuştu.

Hukuksuz uygulamalar kendilerini yıldıramayacağını dile getiren Akyol, “Yönetici ve kadrolarımızın sürgün edilmesi, aslında son süreçte sendikal haklara yönelik bütünsel saldırının bir parçası olduğu kadar özelleştirme sürecinin de bir parçasıdır. Yaşam alanlarımız, emeğimiz güvensizleştirilirken, emekçiler haksız ve hukuksuz biçimde sürgün edilirken bizlerden susmamızı ve biat etmemizi istiyorlar. Temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, hükümet muhalifi tüm kesimlerin nefes alış verişlerinin bile denetlendiği, cezaevlerin muhaliflerle tıka basa doldurulduğu, basın yayının Hükümet propagandası dışında aykırı tüm seslere kapatıldığı, darbe üstüne darbenin yaşandığı bu dönem her gün biraz daha kötüye gitmektedir” şeklinde konuştu.

SOL Parti İzmir İl Yöneticisi Kadir Bülbül de, “Ülkenin her yerinde direnişler artmaya başladı. Alaturka bir rejimin baskısı altındayız. Yasayı tanımıyorlar, mahkeme kararlarını yok sayıyorlar. Bu yetmezmiş gibi kamunun son kalmış kalelerinden demiryollarının özelleştirilmesi gündemde. Bu özelleştirmelerin talan, soygun olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna engel olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.