Sürgüne gönderilip ödülle döndüler

Haber Merkezi

TRT’den 2019’da ihtiyaç fazlası personel olarak Ege Üniversitesi’ne gönderilen spiker Emine Leyla Özgür ile yapımcı Nurşin Gazi ödül aldı.

Özgür ve Gazi, Ege Üniversitesi Radyosu’nda öğrenciler ile birlikte yaptıkları programla İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2019 Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Jüri özel ödülünü kazandı.

Ege Üniversitesi Radyosu’nda yayımlanan ‘A Plus Güncel’ programının gezici diş kliniği ile 90 bin engelli çocuğa ulaşan Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’ın katıldığı ‘Zorun Yolculuğu’ bölümü ödüle layık görüldü. Öte yandan Ege Üniversitesi’nden Ecenur Göse, Taylan Eren, Kadir Islah, Recep Ata da ödül aldı. TRT’de çalışan 160 kişi ‘hizmetlerine ihtiyaç duyulmadığı’ gerekçesi ile başka kurumlara gönderilmişti. Spiker Emine Leyla Özgür ile yapımcı Nurşin Gazi de bu kapsamda Ege Üniversitesi’ne tayin edilmişti.

Nurşin Gazi ve Emine Leyla Özgür istihdam fazlası personel olarak TRT’den sürgün edilmeleri üzerine olayı yargıya taşımıştı. Yargı, atamanın haksız olduğuna karar vererek Gazi ve Özgür’ün atamasını iptal etmişti.