'Sürgünler iptal edilmezse Ankara'ya yürüyeceğiz'

KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Hasan Bektaş, TCDD’deki sürgün kararlarının geri alınmaması durumunda 2 Haziran’da Diyarbakır, Adana, İzmir ve İstanbul’dan yürüyüşe başlayacaklarını, 4 Haziran’da Ankara’da olacaklarını duyurdu.

BTS üyeleri dün Ankara, Adana, İzmir, İstanbul ve Malatya’da sürgün kararlarını protesto etti. Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde yapılan eylemde konuşan Bektaş, aralarında BTS üyelerinin de olduğu onlarca emekçinin sürgün edilmesinin hukuksuz olduğunu vurguladı. Kararın geri alınması için 12 Mayıs’tan bugüne dek yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirten Bektaş, “Üstelik 27 Mayıs’ta BTS Merkez Yürütme Kurulu üyesi Rıza Ercivan ile sendikamızın eski genel başkanlarından Yavuz Demirkol da sürgün edildi” dedi.

Bu kararlarla bir yandan BTS’ye gözdağı verilmek istenirken diğer yandan kadrolaşmanın tüm hızıyla hayata geçirilmeye çalışıldığını belirten Bektaş, “Sürgüne muhatap olan çalışanlar arasında kanser hastası ya da ailesinde tek başına yaşamını sürdüremeyecek derecede sağlık durumu kötü olan arkadaşlarımız mevcuttur. TCDD Genel Müdürü ile TCDD Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanını buradan bir kez daha uyarıyoruz; bu karardan bir an önce dönmeniz gerekmektedir” diye konuştu.

BTS olarak bu yanlış karar geri alınıncaya kadar mücadele edeceklerini ifade eden Bektaş, seslerini duyurmak için 2 Haziran Salı günü ülkenin dört bir yerinden Ankara’ya yürüyeceklerini söyledi.