Suriye'de 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek devlet başkanlığı seçimi için nihai adayların isimleri açıklandı. Anayasa Mahkemesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile birlikte eski Devlet Bakanı Abdulllah Sellum ve Mahmut Ahmet Meri'nin adaylık hakkı kazandığını bildirdi. Mahkeme, adaylık için 51 kişinin başvurduğunu ancak sadece 3 ismin 250 üyeden oluşan parlamentodan geçerli oyları alarak adaylık hakkı kazandığını duyurdu.

Suriye'de devlet başkanlığı seçiminin nihai adayları açıklandı

Suriye'de devlet başkanlığı seçiminin nihai adaylarının isimlerini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi, eski Devlet Bakanı Abdulllah Sellum ile Mahmut Ahmet Meri'nin, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın rakipleri olduğunu açıkladı.

AA'nın aktardığı habere göre mahkeme, adaylık için 51 kişinin başvurduğunu ancak sadece 3 ismin 250 üyeden oluşan parlamentodan geçerli oyları alarak adaylık hakkı kazandığını bildirdi.

Anayasaya göre, başvuran kişinin seçime nihai aday olabilmesi için en az 35 milletvekilinin onayını alması gerekiyor.

Sellum, 2003-2007 ve 2012-2016 dönemlerinde milletvekili olarak olarak parlamentoda yer almıştı.

2016-2020 döneminde devlet bakanlığı görevini üstlenen Sellum, Baas Partisi önderliğinde kurulan "Ulusal İlerici Cephesi" bloku içerisinde yer alan Sosyalist Birlikçi Partisi saflarında yer alıyor.

Bir diğer aday Meri ise, katıldığı televizyon programlarında, kendilerini Suriye halkının "gerçek" muhalefeti olarak gördüklerini belirtti.

Suriye'de 26 Mayıs'ta devlet başkanlığı seçimine gitme kararı alınmıştı.