Suriye'de AKP iktidarı tarafından desteklenen muhalif unsurların kontrolünde bulunan Azez kentinde, 'Çok Eşlilik Derneği'ne onay çıktı.

Suriye’de muhaliflerin kontrolünde bulunan Azez kentinde, ‘Çok Eşlilik Derneği’ne onay çıktı

Suriye’nin kuzeyinde, AKP yönetiminin desteklediği muhaliflerin kontrolündeki Azez kentinde, erkeklerin birden fazla kadınla evlilik yapmasına yerel meclisten onay çıktı.

Milliyet’in haberine göre, Azez'de çok eşliliği özendirmek için “Çok Eşlilik Derneği” kuruldu. Başkanlığı Ahlam El Suud'un üstlendiği dernek resmi açılışını yaptı. Dernek binasına, “bir erkek ile dört kadının sembolize edildiği” dernek logosu asıldı.

Azez’deki Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı Ahlaki Rehberlik Departmanı Müdürü Hassan El Daghim, Twitter’da yaptığı açıklamada, derneğin açılışını duyurdu ve erkeklere “dullarla evlilik yapmaları” yönünde çağrıda bulundu.

KADIN HAKLARINI SAVUNUYORUZ

Dernek Başkanı Ahlam El Suud, ‘kadın haklarını savunduklarını’, ‘toplumun temel hücresi olan aileyi koruma faaliyeti yürüteceklerini’ iddia etti.

Kuruluş amaçlarını Suriye TV’ye değerlendiren El Suud, “Çok Eşlilik Derneği, toplumumuzun özgün değerlerini ve ilkelerini pekiştiriyor ve yıkıcı yabancı gelenek ve görenekleri çürütüyor. Erdemleri yaymaya ve ahlaksızlığı gömmeye çağırıyor” dedi.

El Suud, ‘kadınların onurunu koruyarak güçlenmelerini sağlayıp aile kurma haklarını elde etmeyi amaçlayacaklarını’ savundu.