Suriye'de devlet başkanlığı seçimleri için vatandaşlar sandık başına gitti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da seçimlerde oyunu kullandı.

Suriye'de seçimler başladı: Beşar Esad oyunu kullandı

Fotoğraf: Syrian Presidency / Twitter

Suriye'de devlet başkanlığı seçimleri için vatandaşlar sandık başına gitti.

Ülkede 10 yıl önce başlayan iç çatışmalar sürecinde ikinci defa gerçekleştirilen seçimlerde, halkın geniş katılım sağlaması dikkat çekiyor.

Sabah saat 7'de başlayan seçimlerde, mevcut lider Beşar Esad'la birlikte diğer adayların da fotoğraflarının kent genelinde asıldığı görüldü.

Başkent Şam'da yer alan bir posterde, "Geleceği seçiyoruz, Beşar Esad'ı seçiyoruz" ifadelerinin yer aldığı görüldü.

suriye-de-secimler-basladi-besar-esad-oyunu-kullandi-880271-1.

suriye-de-secimler-basladi-besar-esad-oyunu-kullandi-880272-1.

suriye-de-secimler-basladi-besar-esad-oyunu-kullandi-880273-1.
Fotoğraflar: SANA

BEŞAR ESAD OYUNU KULLANDI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, seçimlerde oyunu Şam'ın Duma ilçesinde kullandı.

​Burada bir açıklama yapan Esad, Suriyelilerin terörizmin karşısında bir olduğunu söyledi ve "Bir devlet olarak Suriye, batının ne dediğini önemsemiyor, söylediklerinin değeri sıfır" açıklamasında bulundu.

suriye-de-secimler-basladi-besar-esad-oyunu-kullandi-880274-1.
Fotoğraf: Syrian Presidency / Twitter

3 ADAY YARIŞIYOR

Yedi yıl sonra düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminde üç aday yarışıyor.

Adaylardan Abdullah Sellum Abdullah Sosyalist Birlik Partisi’nden. 2011 yılından önce milletvekilliği yapan eski devlet bakanı Abdullah siyasi olarak Baas Partisi’yle temelde benzer görüşlere sahip olsa da Baas Partisi’nin “Arap Birliği” fikrine karşı çıkan bir isim. Baas Partisi, 2000 yılından sonra devletçi ekonomi modelini terk ederek liberal görüşleri benimseyerek karma ekonomi sistemini kabul etti. Sosyalist Birlik Partisi ülkeyi açlığa sürükleyen liberal politikaların kesinlikle uygulanmaması gerektiğini savunuyor.

suriye-de-secimler-basladi-besar-esad-oyunu-kullandi-880275-1.

Ulusal Demokratik Partisi adayı liberal Mahmut Mur’i ise oldukça farklı bir aday. Zira Mur’i tamamen liberal politikaların izlenmesi gerektiğini, bugüne kadar izlenen politikaların Suriye’ye zarar verdiğini düşünüyor. Mur’i Baas Partisi’nin en katı muhaliflerinden birisi. 2011 yılı başında hükümete karşı ayaklanmalarda da yer almış. Bugün ise seçim propagandasını “Baasçıları gönderelim, ülkemizi dünyaya açalım” beyanlarıyla yapıyor.

Baas Partisi adayı ve mevcut Devlet Başkanı Beşar Esad ise 2011 yılından bu yana verdikleri mücadelede zafere ulaşmak üzere olduklarını, Suriye’nin bu süreçte 64 farklı ülkeyle mücadele ettiğini ve yaşanan olumsuzlukların dış ülkelerinden müdahalesinden kaynaklı olduğunu savunarak bu mücadelede tam bağımsız Suriye Arap Cumhuriyeti’ni koruyacaklarını vadediyor.

Kaynak: BirGün, Sputnik Türkiye