Suriye devlet haber ajansı SANA, ABD’nin Irak’tan Suriye’nin Haseke ilindeki Kamışlı şehrine silah ve mühimmat dolu onlarca araç geçirdiğini öne sürdü.

Suriye medyası: ABD, Irak üzerinden SDG'ye yüklü miktarda silah ulaştırdı

Suriye devet medyası, ABD'nin Irak üzerinden SDG'ye silah taşıdığını öne sürerek, “Kamışlı kentindeki yerel kaynakların yanı sıra, muhtelif medya organları, ABD’nin desteklediği ve yönlendirdiği ‘Demokratik Suriye Güçleri’ adıyla bilinen bölücü silahlı gruplara destek bağlamında, uluslararası koalisyon güçlerinin, yüklü miktarda silah ve mühimmat yüklü 200 büyük kamyonun Kamışlı kentine geçirdiğini aktardı” diye aktardı.

SANA’nın haberinde, söz konusu araçların, Irak’ın kuzeyinden Kamışlı kentine açılan Simalka adlı geçitten geçirildiği ifade edilirken, tüm bunların, YPG ve SDG'ye destek bağlamında olduğu öne sürüldü.

'İSRAİL'Lİ ŞİRKETLE ANLAŞMA' İDDİASI

Ayrıca yaklaşık bir ay önce çıkan medya raporlarına işaret edilen Suriye devlet medyası kaynaklı haberde, SDG ve YPG’nin ABD güçleri ile çıkardığı tüm petrol ürünlerinin İsrailli Kahana şirketi aracılığı ile satılmasını öngören bir anlaşma imzaladıkları ileri sürüldü.

Türkiye'nin YPG'yi "terör örgütü" olarak kabul ederken, ABD, örgütün faaliyetlerine destek veriyor.

TÜRKİYE OPERASYON PLANLIYOR

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde "güvenli bölge" oluşturmak istediği ve bu sebeple bölgeye operasyon planladığı biliniyor.

ABD'yse bu operasyona karşı çıkıyor. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, planlanan operasyon için "kabul edilemez" demiş, ancak Türkiye'nin operayon yapması durumunda kendilerinin müdahalede bulunmayacağını söylemişti.