Suriye ordusunun İdlib ve Hama’da El Kaide yapılanmalarına bağlı cihatçılara dönük operasyonları devam ediyor. İdlib’in güneyinde idari sınırları aşan Suriye ordusu, TSK’nin gözlem noktaları ile yakın mesafeye ulaşmış durumda. Suriye ordusunun kaydettiği bir ilerleme de cihatçıların kontrolündeki Zaviye Dağları’nın güneybatısındaki kimi yerleşkelerin geri alınmasıyla sağlandı. Ordunun operasyonuna Rusya da Hmeymim hava üssünden destek sağladı. Yine, […]

Suriye ordusunun İdlib ve Hama ilerleyişi sürüyor

Suriye ordusunun İdlib ve Hama’da El Kaide yapılanmalarına bağlı cihatçılara dönük operasyonları devam ediyor. İdlib’in güneyinde idari sınırları aşan Suriye ordusu, TSK’nin gözlem noktaları ile yakın mesafeye ulaşmış durumda.

Suriye ordusunun kaydettiği bir ilerleme de cihatçıların kontrolündeki Zaviye Dağları’nın güneybatısındaki kimi yerleşkelerin geri alınmasıyla sağlandı. Ordunun operasyonuna Rusya da Hmeymim hava üssünden destek sağladı.

Yine, aynı şekilde, İdlib’e bağlı El Hamra kasabasıyla Eş-Şeria bölgeleri geçtiğimiz gün cihatçılardan geri alınarak kuzey istikamet için yol temizliği yapılmış oldu.

HAMA OPERASYONU

Bir diğer gelişme de Suriye ordusuna bağlı “Kaplan güçleri” olarak anılan birliklerin Hama operasyonunu gerçekleştirmesiyle yaşandı. El Kaide yerleşkelerinden biri olan Hama’nın kimi bölgelerine yapılan operasyon geçtiğimiz gece başlatılmıştı. Ordu birlikleri tarafından El Hweiz köyü kurtarılırken operasyonun devam edeceği aktarıldı.

Saldırılar karşısında güç kaybeden cihatçı grupların yeniden ortak operasyon odası kurma sürecine girdikleri de iddialar arasında. Buna göre, Heyet Tahrir Şam (HTŞ) gibi El Kaide gruplarının yanı sıra Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin operasyon odasında yer aldığı öğrenildi.

Bir süredir İdlib’de güç kaybeden cihatçılar en son “silahlanma” çağrısı yaparak destek istemişti. Heyet Tahrir Şam liderlerinden Muhammed El Colani, yayınladığı sosyal medya mesajında taraftarlarına “silahlanıp savaş alanındaki yerlerini almaya” çağırmıştı.