Suriye Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın imzasıyla kendi ülkelerinin topraklarında Türkiye’ye bağlı bir fakülte ve yüksekokul açılması kararına tepki gösterdi.

Suriye, Türkiye’nin Suriye topraklarında fakülte açma kararına sert tepki gösterdi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Suriye Dışişleri Bakanlığı, dün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Suriye’nin Halep kentinde İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlı bir fakülte ve yüksekokul açılması kararına tepki gösterdi.

Suriye’nin resmi haber Ajansı SANA’da yer alan habere göre, ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin kararını kati surette kabul edilmediği duyuruldu. Bakanlık, “Bunun açık bir şekilde tehlikeli bir adım olduğunu, uluslararası hukuk ve BM yönetmeliğinin açık bir ihlali olduğunu” söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’in imzasıyla dün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda bazı yeni fakültelerin kurulması ve kapatılması kararlaştırılmıştı. Karara göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Suriye’nin Halep kentinin Çobanbey ilçesinde Çobanbey Tıp Fakültesi ve Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulacak.

Kararın hemen ardından açıklama yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Suriye'nin kuzeyindeki Çobanbey beldesinde tıp fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu kurulması için çalışmalara başladıklarını bildirmişti.

suriye-turkiye-nin-suriye-topraklarinda-fakulte-acma-kararina-tepki-gosterdi-838964-1.