Suriye'ye ait hava aracı düşürüldü

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, angajman kurallarını ihlal ettiği iddia edilen Suriye’ye ait bir helikopteri vurarak düşürdü. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise vurulan aracın helikopter olduğunu açıkladı. Bölgedeki görgü tanıklarının anlattığına göre olay dün saat 14.00 sıralarında meydana geldi.

İLK AÇIKLAMA
Başbakan Davutoğlu sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesi ile ilgili olarak, “Türkiye’nin kararlılığını göstermesi bakımından önemli bir husustur. Türk Silahlı Kuvvetlerine verdiğimiz yetki son derece açıktır. Hangi gerekçeyle kim, ister karadan ister havadan Türk sınırlarını ihlal ederse mukabelede bulunulur ve ihlal eden kim olursa olsun mutlaka cezalandırılır. Bu da ümit ederim bu mesaj alınmıştır ve bir daha sınırlarımızı ihlal etme gibi bir cürete kimse kalkışmaz” dedi.

YILMAZ: ÖPÜYORUM
Sivas’ta temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bir basın mensubunun “Bugün Suriye’den kalkan uçaklar sınır ihlali yapıldığı için düşürüldü. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine şunları söyledi:Bakan Yılmaz, “Bugün 14.04 sularında öğleden sonra Cilvegözü’nü 5 dakika süreyle 7 mil sınırımızı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüş durumdadır. Hakkıyla görevini yapan, sınırlarımızı ihlal eden Suriye güçlerine karşı gereken tepkiyi gösteren Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Pilotlarımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi.