AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi Direnişi’ne katılanlar için sarf ettiği 'sürtük' ifadesinin neden olduğu kavgada, okul bahçesinde öğretmeni darbeden ve öğrencilerin önünde küfürler savuran Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü M.S açığa alındı.

‘Sürtük’ tartışmasında okul basan müdür açığa alındı

Abidin YAĞMUR

Erdoğan’ın Gezi Direnişi eylemlerine katılanlar için söylediği ‘sürtük’ sözü nedeniyle çıkan tartışmanın ardından eşinin görev yaptığı İçel Anadolu Lisesi’ni basan şube müdürü hakkında karar verildi.

Şube Müdürü M.S.’nin, İçel Anadolu Lisesi bahçesinde öğretmen B.A’yı darbetmesi ve öğrencilerin önünde küfür etmesi kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Aradan geçen sürede soruşturma süreci ilerledi ve Mersin Valiliği, şube müdürü M.S’yi açığa aldı.

Valilik, M.S.’nin eşi öğretmen N.S.’nin ve darbedilen öğretmen B.A.’nın da İçel Anadolu Lisesi dışında başka okullarda görevlendirilmesine karar verdi. Valilik ayrıca olayı soruşturması için müfettiş görevlendirdi.

EĞİTİM SEN: TAKİP EDİYORUZ

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Bu soruşturmanın titizlikle yürütülerek, mecrasından çıkarmadan, gerçekten de arkadaşımıza hem de okula yapılan saldırı olarak, öğrencilerin eğitim hakkına, oradaki idareye, öğretmenlere yapılan saldırı olarak görüp, bunu doğru bir şekilde değerlendirmelerini ve bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz. Bu sadece Mersin Eğitim-Sen’in olarak takipçi olduğu olay değil hem genel merkezimizden hem de tüm Türkiye’nin ve Mersin’deki seçilmişlerin, vekillerin takip ettiği ve üzerinde hassasiyetle durduğu bir olay. Aynı hassasiyetle olay sonuçlanana kadar üzerinde durulmaya devam edilecek” dedi.

MEZUNLAR DERNEĞİNDEN KINAMA

İçel Anadolu Lisesi Mezunları Derneği de yazılı bir açıklama yaparak Milli Eğitim Şube Müdürü M.S’nin öğretmen B.A’yı darp etmesini kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Her zaman başarılarıyla anılan güzide okulumuzun bu tarz yakışıksız bir olayla gündeme gelmesi tüm İAL mezunlarını, İAL'ye emeği geçen öğretmenlerimizi, velilerimizi ve halihazırda eğitimlerine devam eden sevgili öğrencilerimizi derinden üzmüştür. Okulumuzun saygınlığını zedeleyen ve başarılarını gölgeleyen bu tarz olayların ortaya çıkaracağı idari ve hukuki süreçlerin takibinde bulunduğumuzu ve bulunacağımızı tüm İAL dostlarına ve kamuoyuna bildirmek isteriz.”

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın, Gezi Direnişi’ne katılanlar için “sürtük” ifadesini kullanması toplumun her kesiminde yankı uyandırmıştı. O ifadeler Mersin’de bir okulun öğretmenler odasında da gündeme gelince, öğretmenler arasında tartışma çıkmıştı. Bir kadın öğretmen, Milli Eğitim Şube Müdürü olan eşini aramış, şube müdürü M.S. okula gelmiş ve eşinin tartıştığı öğretmeni bahçede yumruklamıştı.