Suruç Katliamı davası öncesi BirGün’e konuşan Avukat Uçar, “Suruç Katliamı’nda kullanılan patlayıcıları temin ettiği için tutuklanan IŞİD’liden hâkimlerin bile haberi yok” dedi.

Suruç Katliamı davası yarın görülecek: Hâkimlerin yakalanan IŞİD’liden haberi yok

Dilan ESEN

Urfa’da 20 Temmuz 2015’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen Suruç Katliamı davası yarın Urfa Adliyesi’nde 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Davanın 17’nci duruşması öncesinde dosyada hiçbir gelişme yaşanmadı. Sultanahmet ve Suruç katliamlarında kullanılan patlayıcıları temin ettiği için geçen ay tutuklanan IŞİD’li Azzo Halaf Süleyman El Aggal, dosyaya dahil edilmedi.

Suruç Katliamı davası avukatlarından Sezin Uçar, Azzo Halaf Süleyman El Aggal’ın yakalandığından hâkimlerin bile haberi olmadığını söyledi.

IŞİD’li Aggal’ın tutuklanmasının, Suruç Katliamı davası dosyasına yansımadığına dikkat çeken Uçar, “Suruç ve Sultanahmet katliamlarına patlayıcı temin ettiği için yakalanan IŞİD’li Aggal’ın dava dosyasıyla mutlaka bir bağlantısı olması lazım. Aggal yakalandığından beri ne davaya dahil edilmiş ne de sanık yapılmış” dedi.

SORUŞTURMA KONUSU YAPILMADI

suruc-katliami-davasi-yarin-gorulecek-hakimlerin-yakalanan-isid-liden-haberi-yok-839092-1. İçişleri Bakanlığı açıklamasında, Aggal’ın patlayıcı temin ettiğine ilişkin somut bir değerlendirme yapıldığını hatırlatan Uçar, “Ancak bugüne kadar herhangi bir soruşturma konusu yapılmış değil. Oysa yargılama konusu yapılması gerekirdi ama böyle bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

Bakanlık tarafından net olarak tanımlanan birinin yakalandığını vurgulayan Uçar, şunları dile getirdi: “Yargılamayı yapan hâkimlerin bile bu durumdan haberi yok. Yaşananlar Urfa’da devam eden bu davanın aslında şekilsel bir dava olduğunu göstermiş oldu.”

12 OCAK’TA YAKALANMIŞTI

İçişleri Bakanlığı, 10 Almanya vatandaşın hayatını kaybettiği Sultanahmet ve 33 yurttaşın yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı’nın patlayıcılarını temin eden ve Türkiye’ye getirilmesini sağlayan IŞİD’li Azzo Halaf Süleyman El Aggal’ın, 12 Ocak’ta Urfa’da yakalandığını açıklamıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Aggal, adliyeye sevk edilmişti. Hakkında tutuklama kararı çıkan Aggal, cezaevine gönderilmişti.

suruc-katliami-davasi-yarin-gorulecek-hakimlerin-yakalanan-isid-liden-haberi-yok-839093-1.
Azzo Halaf Süleyman El Aggal