Suruç’ta canlı bombanın kendini patlatması sonucunda katledilenler anıldı. Anmada katliamın yargılanmasındaki aksaklıklara değinildi

Suruç Katliamı'nda ölenler anıldı: Hiçbir düş yarım kalmayacak

Suruç’ta Kobane’ye oyuncak ve insanı yardım malzemeleri götürmek isterken IŞİD’in saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişi katledildikleri yerde ve Türkiye’nin pek çok ilinde anıldı. Anmalarda, katliamla ilişiği olanların yargı önüne çıkarılması talebinde bulundu. Suruç katliamı aydınlatılmadan Ankara ve havalimanı katliamlarının da aydınlatılmayacağının belirtildiği açıklamalarda bu katliamların aynı odaklar tarafından yapıldığına dikkat çekildi.

Anma etkinliğinde ilk olarak söz alan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Burada, bu ülkenin 33 genci, aydını, öğrencisi katledildi. Maalesef bulunduğumuz coğrafyada canın kıymeti kalmamış durumda. Ama bizler halklarımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Umudumuz ve mücadelemiz bundan sonra böyle katliamların yaşanmamasına yöneliktir” dedi.

Mezar başında da anma

Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenler mezarları başında da anıldı. Katliamda yaşamını yitiren Polen Ünlü ile Hatice Ezgi Sadet ile 4 ay önce kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Polen Ünlü’nün annesi Şennur Ünlü’nün Ihlamurkuyu’ndaki mezarları başında anma yapıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından yapılan anmada konuşan Okan Danacı, 3 sene önce bu saatlerde düş yolcularının düşlerinin Suruç’ta Amara Kültür Merkezi’nde yarım bırakılmak istendiğini söyleyerek, “Buraya her geldiğimizde bu zoru yaşıyoruz. Ama bir yandan da her seferinde buraya gelmek istiyoruz. Çünkü onlardan güç alıyoruz. Hiçbir düşün yarım kalmayacağı bir mücadeleden bahsediyoruz. Üç harften oluşuyor belki düş ama o kadar büyük bir şey ki eşitlik, adalet, özgürlük, demokrasi ve barış barındırıyor. Onların düşleri bunlardı. Onların düşleri gezip yürüdükleri sokaklarda bütün insanların, çocukların özgürce oynayabildiği bir dünya yaratmaktı. O yüzden hiçbir düş yarım kalmayacak” diye konuştu.

Mücadele yeni başlıyor

Suruç’ta yaşamını yitirenler için Diyarbakır’da da anma gerçekleştirildi. Anmada konuşan HDP Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin ise, “Yaşamını yitiren 33 kişi de Türkiye’de ve dünyada bu eşitlik ve özgürlük için canlarını verdi. Nerede bir yeni yaşam talebi varsa bunun için bir mücadele veriliyorsa sistemler orayı baskılamaya çalışıyor. Ama nerede zulüm varsa orada yeni bir yaşamın yeşereceği kesindir. En büyük mücadele daha yeni başlıyor, mutlaka başaracağız” dedi.