Suruç’ta hayatını kaybedenler için Kamp Armen’de çınar ağacı dikildi.

Suruç'ta yaşamını yitirenler için Kamp Armen'e çınar ağacı

SAVAŞ GÜLLER

Suruç’taki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 33 kişi için, Tuzla’da bulunan Ermeni Yetimhanesi Kamp Armen bahçesine çınar ağacı dikildi.

İLK KEZ SEVİNÇTEN AĞLADIM

Basın açıklaması ve halaylar eşliğinde çınar dikminin tamamlanmasının ardından konuşan ve annesi Bahar Nazegül Boyraz’ı bu saldırıda kaybeden Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Boyraz, “Çınar ağacı dikileceğini duyduğum an ilk kez sevincimden ağladım. Demek ki annem ulu bir çınar olacaktı. Evdekinden tek farkı milyonlarca çocuğunun olması olacaktı. Annemle birlikte kolilediğimiz oyuncakları veremediği çocukları, bundan sonra o adını verdiğimiz çınar altında barışın filizini süreceklerdi. O ulu çınar, Anadolu hümanizmini çocuklara aşılar. Ağacın gölgesinde oturmayı sever annem. Sonra bir de düşündüm ki, bu kampı yıkmak istiyorlar, destek olmalıyız ve inadına yaşasın halkların kardeşliği” dedi.

Nazegül Boyraz adına dikilen çınar ağacının dikilmesi için düzenlenen törene Boyraz’ın eşi Bayram Boyraz ve çocukları katıldı.

Çınar ağaçlarının dikildiği Kamp Armen’in yıkılmaması ve tapunun iade edilmesi için kampta uzun süredir nöbet tutan gönüllüler geçtiğimiz hafta saldırıya uğramıştı.

suruc-ta-yasamini-yitirenler-icin-kamp-armen-e-cinar-agaclari-63871-1.