Dink davasında ifade veren tutuksuz sanık Eser, cinayetin ardından Pelitli’de halka bilgi verilmemesi anonsunu Vali’nin bilgisi dâhilinde kendisinin yaptırdığını söyledi

‘Sus’ anonsu Vali’nin bilgisi dahilindeymiş!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün Yazarı Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davaya dün Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 11’i tutuklu 85 sanığın yargılandığı davanın duruşması, Hâkim Savcılar Kurulu (HSK) tarafından savcı atamasının geç yapılması nedeniyle öğleden sonra başladı. Duruşmada; sanıklardan Özkan Mumcu’nun FETÖ üyeliğinden yargılandığı davanın, Yargıtay kararıyla Dink davasıyla birleştirildiği bildirildi.

‘Adli soruşturma kapsamında’
Duruşmada ilk olarak dönemin Trabzon Jandarma görevlisi Cevat Eser ifade verdi. Eser, FETÖ ile hiçbir ilgisinin olmadığını, ByLock kullanmadığını ve BankAsya’da hesabının olmadığını belirtti. Eser, Dink cinayetinde hiçbir zaman ihmal ve kastı olmadığını öne sürdü, cinayetin aydınlatılması için elinden geleni yaptığını iddia etti. Eser, cinayetten önce Ogün Samast’ın ailesi ile telefon görüşmesi kayıtlarının Samast’ın Pelitli’de internet kafede karıştığı olayın ardından yapılan adli soruşturma kapsamında olduğunu söyledi.

Dink ailesi avukatlarından Bahri Belen, cinayetin ardından Pelitli’de sivil kişilere bilgi verilmemesi ile ilgili anonsu kimin yaptırdığını sordu. Eser, “Anonsu Vali’nin bilgisi üzerine ben yaptırdım. Bunu asayiş konusunda yaptırdığımızı söyledim. Başka insanların hayatlarına mal olacak durumlar söz konusuydu. Bu konuda insanların uyarılması gerekiyordu” diye yanıt verdi.

‘İstihbaratta görev yapmadım’
İfade veren tutuksuz sanıklardan Astsubay Ünsal Gürel de suçlamaları kabul etmeyerek hiçbir zaman istihbaratta görev yapmadığını ifade etti.

Duruşmaya bugün devam edilecek.